(video) Bătălia TITANILOR azi în finala Ligii Campionilor: Manchester United VS FC Barcelona

sâmbătă, 28 mai 2011

(video) Bătălia TITANILOR azi în finala Ligii Campionilor: Manchester United VS FC Barcelona

Zi cu roșu în calendar pentru microbiști. Azi, 28 mai, de la 21.45, pe arena Wembley din Capitala Marii Britanii are loc cel mai așteptat meci de fotbal al sezonului - finala Champions League. 

Diavolii roșii, conduși de Sir Alex Ferguson, se bat pentru marele trofeu cu extratereștrii lui Pep Guardiola. Manchester United și FC Barcelona sunt echipele care au ajuns în finala competiției și se duelează în această seară pe stadionul din Londra. 

Fiecare dintre cele 2 echipe a câștigat până acum câte 3 trofee UEFA Champions League. Ultimul trofeu câștigat de Manchester datează cu sezonul 2007-2008, iar Barcelona - sezonul 2008-2009. În ultimii 4 ani, echipa condusă de Sir Alex Ferguson a jucat în 3 finale Champions League, pe când Barcelona are același număr de finale jucate în ultimii 5 ani.


Microbiștii spun că e un meci în care se duelează the OLD School (școala veche - Giggs, Scholes, Van Der Saar ) de la Manchester și The NEW School (școala nouă - Messi, Iniesta, Xavi) de la Barcelona.

Marele meci începe la ora 21.45 (Ora Moldovei).



Sursa: UNIMEDIA


(foto) Ea este Miss Moldova 2011

(foto) Ea este Miss Moldova 2011
Foto: MIss Moldova

Veronica Popovici este Miss Moldova 2011. Aceasta a fost desemnată câștigătigătoarea concursului național pe 26 Mai, în cadrul show-ului desfășurat la Leo Grand Hotel and Convention Centre. 

Noua miss a Moldovei are 21 de ani și 1,75 m înălțime. Veronica Popovici va reprezenta țara noastră la Miss World 2011, care va avea loc în Capitala Marii Britanii pe 6 noiembrie. 

În cadrul concursului defășurat în seara zilei de 26 mai, Tatiana Vozniuc și Elvira Ghilas au ocupat locurile 2 și respectiv 3 în finala concursului de frumusețte. 


Miss Moldova este un concurs naţional de frumuseţe, învingătoarea căruia reprezintă anual Republica Moldova la concursurile oficiale internaţionale de frumuseţe “Miss World”, „Miss Europe”.

UNIMEDIA amintește că Daria Zaiteva a fost câștigătoarea Miss Moldova în 2010.







Sursa: UNIMEDIA


Concurs Foto şi Video PLURAL+ Moldova 2011

Concurs Foto şi Video PLURAL+ Moldova 2011
Foto: IOM

Alianţa Civilizaţiilor (Iniţiativa ONU) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova şi Organizaţia Naţiunilor Unite în Moldova invită tinerii din întreagă Moldovă să participe la Concursul Foto şi Video PLURAL + MOLDOVA 2011, exprimându-se pe marginea subiectelor ce ţin de migraţie şi diversitate. 


La concursul Foto şi Video PLURAL+MOLDOVA 2011 pot participa tineri cu vârste cuprinse între 9 şi 25 de ani. Concursul oferă doritorilor de a participa două opţiuni de a participa: secţiunea Foto şi secţiunea video. Astfel, tinerii din Moldova sunt încurajaţi să prezinte fie 1) o scurtă înregistrare video (1-5 minute) de orice stil sau gen (desen animat, film documentar, scenetă) sau 2) un set de trei fotografii care să reflecte gândurile, opiniile, întrebările şi sugestiile lor pe marginea subiectelor menţionate, precum şi să promoveze coexistenţa benefică şi agreabilă în diferite contexte sociale, culturale, religioase, etc.

Materialele Foto şi Video pentru concurs pot fi depuse până la data de 15 noiembrie 2011. Pentru mai multe informaţii privind posibilităţile de participare, regulile şi procedurile concursului şi altele, accesaţi www.iom.md.

Sursa: UNIMEDIA


Radu Beligan vine pentru prima oară la Chişinău

Radu Beligan vine pentru prima oară la Chişinău
Foto: ziureldeziua.blogspot.com

Actor român, Radu Beligan, vine pentru prima oară la Chişinău! Luni, 30 mai, ora 19.00, la Teatrul National “Mihai Eminescu”, artistul va susţine spectacolul „Confesiuni despre Artă şi Viaţă” - eveniment organizat de Primăria Municipiului Chişinău. 


Potrivit sursei, spectacolul-conferinţă conţine mărturisiri legate de personalităţile lumii teatrale care i-au marcat destinul şi cariera în cei 72 de ani de activitate în teatru, film, televiziune şi radio. Radu Beligan a interpretat roluri celebre, cum ar fi caractere ale dramaturgilor literaturii române: Ion Luca Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Muşatescu, Mircea Ştefănescu, Victor Ion Popa, Victor Eftimiu, Mihail Sebastian etc.

A fost unul dintre discipolii actriţei Lucia Sturdza Bulandra şi al scriitorului Eugen Ionescu.

Pe linie maternă, Radu Beligan este grec de origine, pe linie paternă, fiind urmaş al unuia dintre fraţii lui Ion Creangă.

În anul 2004, artistul a devenit membru de onoare al Academiei Române, iar pe 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame Bucureşti.

Sursa: UNIMEDIA


Conferință la Chișinău: Energia durabilă și eficiența energetică pentru mediul de afaceri

Conferință la Chișinău: Energia durabilă și eficiența energetică pentru mediul de afaceri
Foto: BERD

La iniţiativa BERD Business Advisory Services Moldova, cu susţinerea financiară a Guvernului Suediei, la Chişinău va avea loc prima Conferinţă Naţională “Energia Durabilă şi Eficienţa Energetică pentru Mediul de Afaceri”. 


Evenimentul se va desfășura pe 1 iunie 2011, în incinta “LEOGRAND Hotel & Convention Center”, Black Sea Ball Room (str. Mitropolit Varlaam 77, Chişinău)

Obiectivul Conferinţei este promovarea importanţei eficienţei energetice şi utilizării energiei regenerabile pentru IMM-uri, precum şi promovarea beneficiilor utilizării eficiente ale resurselor energetice şi instrumentelor existente de finanţare ale IMM-urilor în domeniul Energiei Durabile.

La eveniment vor participa reprezentanţi de nivel înalt ai Guvernului Moldovei, BERD, Ambasadei Suediei în Moldova, Delegaţiei UE în Moldova, alte organizaţii internaţionale, mediul de afaceri, precum şi mass media.

Persoanele interesate să participe la Conferinţa Naţională sunt rugate să expedieze formularul de înregistrare: fax (+373) 22 85 46 05.

Formularul de înregistrare, precum şi alte detalii despre conferinţă sunt disponibile pe www.bas.md.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Show electoral cu Chirtoacă și Dodon în rolurile principale

(video) Show electoral cu Chirtoacă și Dodon în rolurile principale
Colaj: UNIMEDIA

Dorin Chirtoacă și Igor Dodon, candidați PL și respectiv PCRM la funcția de primar al Capitalei, s-au întâlnit ieri seara la un mall din Capitală cu reprezentanții comunității facebook. Acesta a fost primul duel dintre cei doi în fața publicului. 

Internauții au pus la cale o dezbatere între cei doi, numind-o bătălia candidaților de categorie super grea. Confruntarea dintre cei doi nu s-a lăsat fără declarații pipărate și catalogări la adresa contracandidatului. 

Cineva încearcă să facă show cu stația de epurare, a subliniat Igor Dodon. De cealaltă parte, Dorin Chirtoacă a declarat în cadrul întrevederii că din urma comuniștilor miroase urât, iar lor le place acest lucru.


Dodon l-a acuzat în cadrul întâlnirii pe Chirtoacă că duce întreprinderea municipală Regia Transport Electric la faliment, că face PR ieftin ca la surprize-suprize, că este corupt și că în jurul său păstrează oameni corupți precum Nistor Grozavu care are o mașină de 50 mii euro.

De cealaltă parte, Dorin Chirtoacă i-a acuzat pe comuniști că majorau tarifele la Termocom nejustificat, la întrebat pe Dodon de unde are Jeep, în calitate de funcționar "cinstit și sărac", că nu știe prețul la gaz.

Vedeți mai jos înregistrarea dezbaterii:



Sursa: UNIMEDIA


Apel către concurenţii electorali: Fără cadouri pentru alegători

Apel către concurenţii electorali: Fără cadouri pentru alegători
Foto: captura imagini video Youtube

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu cazurile tot mai frecvente de utilizare a cadourilor electorale și a altor practici de corupere a alegătorilor în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 iunie 2011. 


Coaliția solicită concurenților electorali să înceteze practicile de cumpărare a voturilor alegătorilor și să dea dovadă de un comportament corect în cadrul campaniei electorale.

"Cerem Comisiei Electorale Centrale să verifice cu mai multă rigurozitate rapoartele financiare ale concurenților electorali, precum și să ia măsurile legale de avertizare și penalizare a celor care încalcă legea. De asemenea, solicităm instituțiilor abilitate - Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală, să investigheze multiplele tentative de corupere a electoratului, inclusiv cazurile prezentate recent în mass-media", se arată într-un comunicat remis presei din partea organizaţiei.

Totodată, coaliția declară că va reflecta aceste cazuri în rapoartele sale de monitorizare și va ține cont de acestea în aprecierea pe care o va da la final campaniei electorale.

Amintim că miercuri, 25 mai, potrivit unor secvențe video postate pe Internet, în mai multe localități din țară se vede cum sunt distribuite alegătorilor pungi PLDM și PDM cu macaroane, sare și ulei.

Sursa: UNIMEDIA


Fotografia Zilei: Acoperiș ideal casei ta

Fotografia Zilei: Acoperiș ideal casei ta
Foto: vizitator UNIMEDIA

Ungheni. Fotografie expediată la redacția UNIMEDIA de către un vizitator.  


sursa: Unimedia

Bacterie ucigaşă care se răspândeşte în Europa

Bacterie ucigaşă care se răspândeşte în Europa
Foto: cosmeticsurgeon.co.uk

Specialiştii în microbiologie din Hamburg au identificat sursa infectărilor cu o formă agresivă de colită hemoragică (EHEC) în Germania. Comisia Europeană a anunţat că şi în Olanda au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu EHEC, dar cazuri au fost raportate şi în Danemarca si Suedia. Îmbolnăvirile par a fi fost provocate de consumarea castraveţilor proveniţi din Spania. Experţii au atras însă atenţia că şi alte alimente aflate în comerţ pot fi contaminate cu germeni EHEC, scrie Deutsche Welle. 


Principala sursă de imbolnăvire de colită hemoragică par a fi castraveţii importaţi din Spania. Potrivit Institutului pentru Igienă din Hamburg, mai multe probe preluate din castraveţii comercializaţi în piaţa centrală a oraşului hanseatic au fost testate pozitiv cu germenul EHEC.

Cu toate acestea, dat fiind că probele au fost prelevate doar din produse vândute în regiune, specialiştii nu pot exclude că pe teritoriul Germaniei există şi alte surse de infecţie, precum roşiile sau salata verde.

"Nu putem ignora eventualitatea ca şi alte alimente să fie purtătoare ale acestor germeni", a declarat ministrul regional al sănătăţii din Hamburg, Cornelia Prüfer-Storcks.

Experţi ai Institutului pentru Igienă din Hamburg au indetificat germenul de tip O104, puţin răspândit pe teritoriul Germaniei, ceea ce explică şi lipsa rezistenţei populaţiei la atacurile bacteriei EHEC precum şi frecvenţa complicaţiilor.

Ştiri asemănătoare vin şi din Suedia. Majoritatea cazurilor au apărut la persoane care şi-au petrecut de curând concediul în nordul Germaniei. Guvernul de la Stockholm a atras în mod deosebit atenţia asupra riscului călătoriilor spre Germania.

Comisia Europeană a anunţat că şi în Olanda au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu EHEC.

Planul Panasonic pentru orașul viitorului

Planul Panasonic pentru orașul viitorului
Foto: ziare.com

Orasul viitorului, care va fi numit Fujisawa, va fi construit in Japonia de catre Panasonic Corporation, impreuna cu alte opt companii. "Fujisawa Sustainable Smart Town" va functiona pe baza de panouri solare si sisteme de stocare a energiei prin baterii, amplasate in fiecare gospodarie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. 


Orasul Fujisawa se va intinde pe 19 hectare, vor fi aproximativ 1.000 case/cladiri comerciale si de interes public si vor putea locui 3.000 oameni, iar costul total aproximativ al proiectului este de 60 miliarde de yeni, adica 40 milioane de euro.

Panasonic si orasul Fujisawa din Prefectura Kanagawa, situat la aproximativ 50 km vest de Tokyo, au ajuns la o intelegere anul trecut in vederea construirii unui oras inteligent in locul fostei fabrici pe care Panasonic a avut-o in zona. Orasul va avea aproximativ 1.000 de gospodarii si urmeaza sa fie construit pana in 2014.

Panasonic anunta ca va pune in aplicare "solutiile sale complete pentru case, cladiri si orase" in cadrul proiectului Fujisawa SST, combinand tehnologiile sale de economisire a energiei pentru un mediu mai curat si sigur.

Compania planuieste sa preinstaleze sistemele sale de panouri solare si sistemele de stocare a energiei prin intermediul bateriilor in tot orasul, inclusiv in case sau zone publice, fiind astfel primul loc de acest gen din lume.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la ziare.com


Amy Winehouse din nou la dezintoxicare

Amy Winehouse din nou la dezintoxicare
Foto: libertatea.ro

Deşi toată lumea era convinsă că interpreta Amy Winehouse a trecut cu bine peste problema ei cu dogurile, însă aceasta a recidivat şi s-a internat într-o clinică pentru o cură de dezintoxicare. 


Presa a scris despre faptul că Amy Winehouse s-a internat în clinica de dezintoxicare The Priory din Londra, deoarece vrea să-şi pună din nou ordine în viaţă, informaţie confirmată şi de către agentul vedetei. Cântăreaţa cu o voce excepţională este cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Vedeta a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, iar în ultima vreme, părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia.

Amy Winehouse va susţine în această vară un turneu european, care va debuta cu un concert la Belgrad, pe 18 iunie, şi se va încheia cu un show în România, pe 15 august.

Amy Winehouse din nou la dezintoxicare

Amy Winehouse din nou la dezintoxicare
Foto: libertatea.ro

Deşi toată lumea era convinsă că interpreta Amy Winehouse a trecut cu bine peste problema ei cu dogurile, însă aceasta a recidivat şi s-a internat într-o clinică pentru o cură de dezintoxicare. 


Presa a scris despre faptul că Amy Winehouse s-a internat în clinica de dezintoxicare The Priory din Londra, deoarece vrea să-şi pună din nou ordine în viaţă, informaţie confirmată şi de către agentul vedetei. Cântăreaţa cu o voce excepţională este cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Vedeta a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, iar în ultima vreme, părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia.

Amy Winehouse va susţine în această vară un turneu european, care va debuta cu un concert la Belgrad, pe 18 iunie, şi se va încheia cu un show în România, pe 15 august.

Blog: Off-line cu Dorin Chirtoacă

Blog: Off-line cu Dorin Chirtoacă
Foto: Dumitru Guidea blog

Joi seara am fost la un off-line unde în centrul atenţiei a fost candidatul la funcţia de primar sau primarul mun. Chişinău din 2007 pînă în prezent Dorin Chirtoacă, iar în jurul "centrului" - blogherii. S-au discutat multe şi interesant a fost, iar timpul a trecut foarte repede cu discuţii pe toate problemele şi realizările capitalei, realizările primarului Dorin Chirtoacă şi planurile de viitor ale candidatului Chirtoacă. 


Totul a început cu "cireaşa de pe tort" pe care a "servito" Tatiana Paşcovschi: cînd se Dorin Chirtoacă? :) Toţi s-au amuzat copios, situaţia s-a destins şi în continuare a urmat o discuţie într-o ambianţă foarte plăcută şi destinsă presărată cu glume şi rîsete, cu multe întrebări şi răspunsuri la obiect. 4 ani de mandat şi-au spus cuvîntul.

A enunţat realizările şi a recunoscut ceea ce nu a reuşit să ducă la capăt. A povestit unele momente mai nostime din perioada mandatului (cum a ajuns să conducă primul troleibuz adus din Belarus şi apoi a achitat amendă). A menţionat şi schimbările făcute în aparatul Primăriei (şefii de direcţii) şi modul cum a decurs procesul.Au rămas şi teme neatinse... Dar a fost lansată şi ideia de mai face astfel de întîlniri şi pe viitor... vom vedea...

Continuare pe blogul lui Dumitru Guidea... 

sursa: Unimedia

Imagini şocante în Oklahoma: Camion făcut bucăţi de tornadă!

vineri, 27 mai 2011

Imagini şocante în Oklahoma: Camion făcut bucăţi de tornadă!
Foto: captura video

Televiziunea de ştiri locală, Koco, a dat publicităţii un incident uimitor, petrecut ieri, în statul american Oklahoma. În materialul video se observă cum o tornadă spulberă, efectiv, într-o fracţiune de secundă, un camion de mare tonaj. Prin minune, şoferul camionului, Jeremiah Morrison, a scăpat cu câteva leziuni minore.


"Am văzut cum tornada venea spre mine aşa că am tras pe dreapta, am coborât din camion fiind gata să intru în şanţ, pentru că asta ni s-a spus întotdeauna să facem. La un moment dat mi s-a părut că-şi schimbă traiectoria şi că dispare, aşa că mi-am spus ok, nu mai reprezintă un pericol pentru mine. M-am reîntors în camion şi, în momentul în care mă pregăteam să plec, tornada m-a lovit. Am simţit cum mă ridică, am închis ochii şi mi-am acoperit faţa cu mâinile. Sunt aproape sigur că am ajuns pe scaunul din dreapta şi de acolo am ieşit pe geam, trezindu-me pe pământ", a declarat Morrison.

Bărbatul a fost dus la spital unde, surprinzător, i s-a comunicat că a scăpat doar cu o fractură la umăr.



“Cârdăşiile” cu Biserica şi “angajamentele europene” ale lui Filat

“Cârdăşiile” cu Biserica şi “angajamentele europene” ale lui Filat
Foto: cenusadi.wordpress.com

Se discută intens despre imixtiunea agresivă a Bisericii în afacerile statului, despre ieşirile acesteia departe de cadrul religios, acordat fără condiţii stricte de conduită şi raportare faţă de alte culte din ţară. În termeni reali, Biserica se impune tot mai puternic, iar statul secular îşi pierde autoritatea în ochii publicului. 


Argumentele bazate pe art. 31 din Constituţie sunt tratate cu indiferenţă de opozanţii integrării tuturor minorităţilor şi acordării unei acoperiri legislative pentru toată populaţia, indiferent de cultul religios practicat sau de caracteristica orientării sexuale. O parte din vină pentru această nepăsare o poartă chiar politicienii, care au profanat de nenumărate ori legea supremă, transformând-o într-un obiect derizoriu, expus unor manipulări grave şi frecvente.

Tot pentru că nu se respectă Constituţia de către guvernanţi nu avem ales nici preşedintele ţării, iar partidele încearcă să evite alegerile anticipate mergând la tot felul de “cârdăşii” cu Biserica. Paradoxal, dar această amiciţie cu Biserica creştin ortodoxă reacţionară, este prezentată europenilor drept o necesitate vitală fără de care electoratul s-ar putea îndrepta din nou spre comuniştii “tradiţionalişti” şi pro-ruşi.

Continuare pe blogul lui Dionis Cenușă... 

sursa: Unimedia

Banca Mondială va aproba în 10 zile noua Strategie de ţară pentru Moldova

Banca Mondială va aproba în 10 zile noua Strategie de ţară pentru Moldova
Foto: tribune.com.pk

Aflat într-o vizită la Chişinău, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală Philippe Le Houérou a anunţat, în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei Valeriu Lazăr, că noua Strategie de ţară pentru RM urmează va fi aprobată în următoarele 10 zile. Totodată, oficialul a prezentat două programe ce urmează a fi lansate de instituţia financiară internaţională în ţara noastră.


Este vorba despre guvernarea electronică, proiect în valoare de 20 de milioane de dolari, şi un program de protecţie socială. În acest context, ministrul Lazăr a exprimat recunoştinţa pentru suportul în elaborarea programului de stabilizare financiară şi relansare economică, fără de care RM nu ar fi depăşit atât de rapid efectele crizei economice globale.

„Vrem să deschidem accesul investitorilor privaţi în sectoare ce necesită investiţii serioase pentru dezvoltare, pentru că statul nu poate revitaliza singur întreprinderile ale căror active au un grad de uzură de 80%, şi care respectiv stabilesc tarife înalte”, a spus Valeriu Lazăr. 

În cadrul întrevederii, părţile s-au referit la necesitarea creării de noi locuri de muncă cu salarii competitive şi adaptării sistemului de învăţământ la cerinţele pieţei muncii şi, în special, la inocularea culturii industriale în RM.

Amintim că vicepreşedintele BM se află la Chişinău pentru a-l prezenta pe noul manager al BM pentru Moldova, Abdoulaye Seck, şi pentru a examina proiectele pentru RM ce urmează a fi prezentate şi aprobate la începutul lunii iunie.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Igor Dodon îi aduce pe Benny Benassi și Yulia Saviceva la Chișinău

(video) Igor Dodon îi aduce pe Benny Benassi și Yulia Saviceva la Chișinău
Colaj: UNIMEDIA

Candidatul PCRM la funcția de primar al capitalei, Igor Dodon, intenționează să organizeze un show grandios în centrul Capitalei în ultima zi de campanie. În Chișinău au apărut mai multe panouri publicitare în care se anunță că pe 3 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, vor concerta cunoscutul Benny Benassi (Italia), Yulia Saviceva (Rusia), DJ Project (România), Olia Tira (Moldova). 

Candidatul PCRM a confirmat pentru UNIMEDIA că este organizator al acestui concert. Întrebat despre costul acestui show, Dodon spune că după o analiză, a ajuns la concluzia că este un preț accesibil. Potrivit unor calcule, costul organizării unui astfel de concert se ridică la câteva sute de mii de lei.


Benny Benassi este unul dintre cei mai cunosciți DJ și producători din lume. Acesta s-a făcut remarcat prin hiturile Satisfaction, Every Single Day, Inside of Me. Yulia Saviceva este o interpretă cunoscută din Federația Rusă, iar DJ Project este o formație care s-a remarcat în România prin muzica disco.

Anterior, tot pentru campania electorală a PCRM, la Chișinău a concertat DJ Tiesto. Evenimentul a avut loc înainte de alegerile din 5 aprilie 2009. 



Sursa: UNIMEDIA


Justin Bieber, în tandreţuri cu Selena Gomez

Justin Bieber, în tandreţuri cu Selena Gomez
Foto: dailymail.co.uk

Are doar 17 ani, dar este cunoscut în toată lumea. E un tip precoce aşa că nu s-a sfiit să-şi facă deja tatuaje şi să plece cu iubita mai mare în vacanţă.


Departe de ochii părinţilor, Bieber şi Selena au fost fotografiaţi sărutându-se şi bucurându-se din plin de timpul petrecut împreună, potrivit dailymail.co.uk.

Cântăreţul nu s-a dezlipit nicio clipă de Selena şi şi-a arătat afecţiunea în văzul paparazzilor. Cei doi s-au plimbat cu jet-ski-ul şi au sărit cu parapanta.



Justin Bieber în tandreţuri cu Selena Gomez / Foto: dailymail.co.uk
Justin Bieber în tandreţuri cu Selena Gomez / Foto: dailymail.co.uk
Justin Bieber în tandreţuri cu Selena Gomez / Foto: dailymail.co.uk

Democrații mulțumiți de sondaj: Ne atingem scopul!

Democrații mulțumiți de sondaj: Ne atingem scopul!
Foto: buliga.md

Partidul Democrat se declară mulțumit de rezultatele sondajului Vox-Populi, prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor. Potrivit unei declarații de presă, formațiunea spune că apreciază cu rezervele de rigoare cercetarea Vox-Populi publicată astăzi. "Ea confirmă obiectivul politic al PDM în această campanie la nivelul municipiului Chişinău. Este evident, că Partidul Democrat face diferenţa în aceste alegeri prin atragerea alegătorilor săi de pe segmentului de centru-stânga, fapt care blochează tentativa comunistă de a prelua controlul asupra capitalei şi consolidează guvernarea democratică din Republica Moldova", spune partidul condus de Marian Lupu.


În textul PDM, partidul îndeamnă alegătorii să participe la votare cu încredere. "Este greu de spus în ce măsură sondajele reflectă finalitatea acestui scrutin, dar chemăm alegătorii noşti, în mod special pe cei care încă se gândesc, să participe la votare cu încredere, ca să avem un rezultat mai bun pe 5 iunie. Votul cetăţenilor va constitui rezultatul adevărat. Şi oamenii înţeleg tot mai bine că este lipsit de sens să votezi PCRM, care va rămâne în opoziţie, fără nici o posibilitate de a-şi promova ideile şi de a-şi ajuta susţinătorii", se mai spune în comunicatul remis presei.

Democrații recomandă actorilor electorali, care își înțeleg şi îşi asumă partea sa de responsabilitate pentru viitorul localităţilor şi al ţării, să se concentreze pe eficienţa propriei strategii pe final de campanie.

UNIMEDIA amintește că, potrivit unui sondaj dat publicității de Asociația Sociologilor și Demografilor, dacă duminica viitoare ar fi avut loc alegeri directe pentru desemnarea primarului general al municipiului Chişinău, 38,6% dintre alegători ar vota pentru actualul primar Dorin Chirtoacă, 36,5% pentru Igor Dodon şi 7,2% pentru Valentina Buliga.

Sursa: UNIMEDIA


”Hai, Moldova!” te invită sâmbătă la un picnic

”Hai, Moldova!” te invită sâmbătă la un picnic
Foto: Hai Moldova/Facebook

Mâine, 28 mai, ”Hai, Moldova!” organizează un eveniment de totalizare şi evaluare a impactului activităţilor de salubrizare organizate. Picnicul se va desfăşura la Grădina Botanică din Chişinău. Sunt invitaţi toţi cei care au ajutat la organizarea Zilei de Curăţenie Naţională, membrii echipei centrale, ai echipelor regionale, voluntari, parteneri, ambasadori şi sponsori


Picnicul ”Hai, Moldova!” va începe la ora 10.30 cu partea formală în care se vor prezenta rezultatele pe ţară. Se vor înmâna diplomele celor mai activi participanţi. În partea a doua a evenimentului, ”Hai, Moldova!” încurajează invitaţii şi jurnaliştii să participe la discuţii şi jocuri interactive şi să petreacă o după-amiază frumoasă în aer liber, fără costume şi mănuşi.

”Hai, Moldova!” este o acţiune de implicare socială care la 16 aprilie 2011 a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională pentru a face curăţenie în toată ţara, într-o singură zi. În 2012, Hai Moldova se va alătura acţiunii “Let’s Do It, World”, iniţiată de mişcarea “Let’s Do it”, în care se vorimplica în jur de 100 de ţări şi 100 de milioane de voluntari.

Sursa: UNIMEDIA


Lewis Hamilton îi acuză pe piloţii Toro Rosso că l-au blocat în MP al Spaniei

Lewis Hamilton îi acuză pe piloţii Toro Rosso că l-au blocat în MP al Spaniei
Foto: Reuters

Lewis Hamilton (McLaren) i-a indemnat pe comisarii de cursa de la Monaco sa fie cu ochii pe pilotii de la Toro Rosso, acuzandu-i pe acestia ca l-au intarziat in mod intentionat in Marele Premiu al Spaniei, ajutandu-l in acest fel pe Sebastian Vettel (Red Bull). Echipele surori Red Bull si Toro Rosso neaga insa ca au vreo intelegere in acest fel.


Britanicul Hamilton a incheiat cursa de la Barcelona la 0.6 secunde in spatele castigatorului Vettel. Pilotul de la McLaren sustine ca pilotii de la Toro Rosso (Sebastien Buemi si Jaime Alguersuari), intarziati cu un tur, l-au impiedicat sa treaca, lasandu-i in schimb cale libera lui Vettel.

"Astfel de lucruri nu ar trebui sa se intample pentru ca nu ar trebui sa existe echipe surori, nu? Cei doi piloti de la Toro Rosso l-au lasat pe Vettel sa treaca, dar pe mine m-au tinut in loc. Stateau in calea mea, cauzand astfel o diferenta mai mare de timp intre mine si Vettel. Ma apropiasem de Vettel, dar dupa ce m-au tinut in loc m-am distantat din nou de el. A fost o situatie perfecta pentru Sebastian cand a fost lasat sa treaca, iar eu nu. Nu sunt sigur daca acest incident a avut impact asupra rezultatului", a declarat Hamilton, citat de BBC. 

Pilotul de la McLaren a mentionat ca nu va face plangere impotriva celor de la Torro Rosso, insa ii roaga pe comisarii de cursa de la Monaco sa fie atenti la Buemi si Alguersuari. "Eu personal nu o sa fac plangere impotriva lor. Eu mi-am informat echipa si acum depinde de ei daca vor sa atentioneze FIA pentru a se asigura ca stewarzii sunt in cunostinta de cauza. Daca aceste lucruri continua sa se intample atunci ar trebui sa fie date cateva penalizari. Sper doar ca stewarzii sa fie in alerta si sunt sigur ca vor face o treaba buna". 

Red Bull si Toro Rosso sunt echipe surori, insa sunt conduse independent. Seful Red Bull, Christian Horner, a respins ideea unei intelegeri intre cele doua echipe. "Credeti-ma, pilotii Toro Rosso au primit des plangeri si din partea pilotilor nostri. Trebuie doar sa va aduceti aminte de cursa de la Abu Dhabi de anul trecut, cand au facut asta cu Mark Webber. Cu siguranta nu exista nicio intelegere intre cele doua echipe. Echipele functioneaza independent, nu avem vreo tactica prin care sa ne ajutam reciproc".

Purtatorul de cuvant al celor de la Toro Rosso a admis ca nu au o tactica pentru a-i favoriza pe cei de la Red Bull: "In primul rand nu sunt legaturi radio intre echipe. Cand inaintea sezonului trecut a devenit regula ca doua echipe sa nu-si poata impartasi cunostintele tehnice, atunci am pus capat oricarei cooperari. Asa ca orice idee ca am fi tinut pe loc o alta echipa pentru a-i favoriza pe cei de la Red Bull este absurda".

Pentalog Chişinău - o echipă de specialişti IT de top

Pentalog Chişinău - o echipă de specialişti IT de top
Foto: Pentalog

Grupul Pentalog este una din putinele companii europene de Servicii IT care a lansat cu succes o filială în Republica Moldova de mai bine de şase ani, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale şi a sectorului tehnologiilor informaţionale în ţară.


Evoluţia în câteva cifre cheie 

Cu o prezenţă în şase ţări şi un efectiv de 650 de angajaţi, Pentalog este numărul 1 al nearshore-ului european francofon, atingând o cifră de afaceri de 17 mln € în 2010, ceea ce a reprezentat o creştere anuală de 33%. Această evoluţie se datorează unei strategii bine definite şi unui model de business unic, axat pe investiţii în inovare, în formarea angajaţilor, în creşterea productivităţii şi valorificarea eficienta a capitalului uman. În T2, grupul anticipează o lejeră accelerare a creşterii organice, în jurul cifrei de 35%.            

Agenţia din Chişinău – echipă şi proiecte 

Agenşia din Chişinău este cea de a treia agenţie offshore a companiei, având la momentul actual 110 colaboratori.

De la începutul anului 2011, Pentalog a lansat noi proiecte în agenţia sa din Chişinău pentru clienţi de anvergură mondială din Elveţia, Belgia şi Franţa.  Automatizarea şi supravegherea video a oraşelor, gestiunea reţelelor wireless şi industria parfumurilor sunt unele din sectoarele de activitate ale clienţilor Pentalog. Proiectele demarate creează oportunităţi atât pentru angajaţii companiei cât şi pentru persoanele care doresc să se integreze în echipă, acceptând noi provocări. Majoritatea proiectelor sunt dezvoltate în tehnologiile Java/J2EE, iPhone/Android sau PHP şi oferă multiple posibilităţi de deplasare la sediul clientului, de cunoaştere a mediilor internaţionale.

„În contextul exodului vădit al specialiştilor calificaţi din domeniul IT, uneori e dificil să se asigure o producţie calitativă fără un personal profesionist”, afirmă directorul agenţiei din Chişinău, Serghei Goloborodico.

Încercând să combată acest fapt, Grupul Pentalog creează condiţii favorabile de muncă şi construirea unui plan de carieră în domeniul IT, la care se adaugă pachete salariale avantajoase, investind totodată în formarea continuă a acestora. Cursurile de limbi străine (franceză şi engleză), noi tehnologii, asigurarea transportului angajaţilor până la serviciu, team-bulding-uri, activităţile sportive sunt doar câteva din beneficiile de care se bucură colaboratorii companiei.

Participarea salariaţilor la capitalul companiei este un model social care recunoaşte implicarea şi fidelitatea salariaţilor. Peste 10% din capitalul Grupului Pentalog este deţinut de către salariaţii moldoveni şi români.

Cei dornici de a se implica în proiecte interesante alături de echipa Pentalog sunt invitaţi să vizualizeze ofertele de pe site-ul companiei (www.pentalog.md şi http://jobs.pentalog.ro). În acest moment sunt deschise poziţii pentru Programatori Java/J2EE – confirmaţi şi seniori, PHP, .NET,  Mobile Platforms Android şi iPhone, Project Managers, constituind reale oportunităţi de carieră.

Cum ne contactaţi? 

 

Prin email:  jobs.md@pentalog.fr
Prin telefon : +373 22 59 28 61

Pe chat: http://www.pentalog.ro/html/pentalog/chat/chat.html?lang=RO

Pe Facebook: http://www.facebook.com/Pentalog

Publicitate

 

sursa: Unimedia

Atenţie şoferi! Mâine, traficul rutier pe str. Mihai Eminescu va fi suspendat

Atenţie şoferi! Mâine, traficul rutier pe str. Mihai Eminescu va fi suspendat
Poză simbol
Foto: friedbeef.com

Traficul rutier pe str. Mihai Eminescu, pe tronsonul cuprins între str. 31 august 1989 şi str. Veronica Micle, va fi suspendat pe data de 28 mai, între orele 7.00 şi 16.00, în legătură cu desfăşurarea lucrărilor de defrişare şi curăţare a arborilor, informează serviciulde presă al Primăriei Chişinău.


Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară instituită în zonă, astfel încât să fie evitate blocajele de trafic, iar orăşenii să nu simtă disconfort din cauza executării lucrărilor. 

Sursa: UNIMEDIA


Polițist condamnat pentru corupere pasivă

Polițist condamnat pentru corupere pasivă
Foto: newsmoldova.md

Un inspector operativ al Comisariatului raional de poliţie Râşcani a fost condamnat la închisoare, pentru că în vara anului 2010, a extorcat şi a primit de la un cetăţean 5000 lei, pentru a nu înregistra informaţia cu privire la un accident rutier, în care a fost implicat automobilul condus de persoana în cauză.


Potrivit Procuraturii Generale, bărbatul a mai fost învinuit că a pretins şi a primit de la un minor bani pentru a nu-i întocmi proces verbal contravenţional pentru conducerea unui scuter fără a avea permis de conducere. 

Polițistul a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu amendă de 40 mii lei, cu privarea de dreptul de a activa în organele MAI pe un termen de 3 ani.  

Instanţa de judecată i-a suspendat executarea pedepsei cu închisoarea pe un termen de probă pe 3 ani. 

Sursa: UNIMEDIA


Cine îi va plăti concertul lui Benassi din PMAN?

Cine îi va plăti concertul lui Benassi din PMAN?
Foto: ionbargan.md

În Chișinău, în preajma universităților zilele trecute au apărut billboard-uri ce anunță desfășurarea unui concert pe 3 iunie în Piața Marii Adunări Naționale cu participarea lui Benny Benassi, Iulia Saviceva, Dj Project ș.a. Pe anunț nu este indicat organizatorul concertului, ci doar mesajul ”Orașul te cheamă”. 


Luând în considerație data desfășurării concertului e lesne de înțeles că acesta este un concert electoral, organizat în ultima zi în care se permite de făcut agitație electorală. Pe site-ul oficial al dj-ului Benny Benassi, se anunță că după câteva concerte în Statele Unite în orașele Chicago, Salt Lake City, Orlando și Washington D.C., dj-ul vine la Chișinău în PMAN (!). Văzând prin ce orașe concertează dj-ul italian îmi dau seama că se vor plăti bani mari. Apare o întrebare firească – cine îi va plăti concertul lui Benassi din PMAN?

Miza este foarte mare – atragerea pe ultima sută de metri a electoratului tânăr, care votează preponderent cu candidatul PL la funcția de primar Dorin Chirtoacă. Cine este cel mai interesat în aceasta? Răspunsul la această întrebare îl cunoaștem cu toții, însă totuși mă voi abține de a face unele presupuneri până nu vor apărea informații oficiale în privința organizatorului evenimentului.

Continuare pe blogul lui Ion Bargan... 

sursa: Unimedia

Igor Dodon bătătoreşte drumul spre Moscova

Igor Dodon bătătoreşte drumul spre Moscova
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Candidatul PCRM la funcţia de primar general al municipiului Chişinău,  Igor Dodon, şi-a înteţit vizitele la Moscova. Acesta pleacă din nou într-o vizită de lucru în Capitală rusă, unde are deja programată o întrevedere pentru ziua de mâine, 28 mai, cu primarul Serghei Sobianin, precum şi cu alte oficialităţi din Federaţia Rusă. 


Aceasta va fi deja cea de a patra vizită a lui Igor Dodon la Moscova. Comunistul a mai fost în Federaţia Rusă la începutul lunii mai, la sfârșitul lunii martie, dar și în februarie, anul curent.

Amintim că săptămâna trecută Igor Dodon a fost în vizită la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali, inclusiv cu primari ai oraşelor belgiene şi cu prim-ministrul în exerciţiu al Belgiei.

Sursa: UNIMEDIA

 


Ultima oră: Suspectul în cazul delapidărilor de la Chişinău Gaz a fost arestat

Ultima oră: Suspectul în cazul delapidărilor de la Chişinău Gaz a fost arestat
Poză simbol
Foto: iploiesti.ro

Persoana bănuită de intermediere a delapidărilor de la Chişinău Gaz este reţinută pentru 72 de ore şi acum câteva minute a fost transferată în Izolatorul de detenţie provizorie a CCCEC.


Tot astăzi echipe formate din procurori şi ofiţeri anticorupţie efectuează mai multe percheziţii în locurile unde ar putea fi găsite corpuri delicte sau informaţii referitoare la caz. Toate acţiunile Centrului sunt autorizate.

Este vorba de un tânăr în vârstă de 25 de ani, care se bănuieşte că ar fi intermediat delapidările de la Chişinău Gaz. 

Centrul spune că tânărul găsea consumatori care acceptau să-i plătească o sumă mai mică decît cea indicată în factură, după care acesta convenea cu funcţionari din cadrul Chisinău Gaz „lichidarea datoriilor”. Astfel, în factura beneficiarului apăreau datorii „0”, iar de facto, în contabilitatea furnizorului acestea persistau. 

Sursa: UNIMEDIA


Kommersant: UE doreşte să facă din Moldova o "poveste de succes" a Parteneriatului Estic

Kommersant: UE doreşte să facă din Moldova o
Poză simbol

Raportul Consiliului Europei cu privire la Ucraina contrastează cu cel al Republicii Moldova. Unii experţi ucraineni consideră că Europa dorește ca Moldova să devină un nou lider al Parteneriatului Estic, închizând ochii la mai multe probleme cu care se confruntă ţara noastră, scrie Kommersant-Ucraina.


Potrivit publicației, raportul Comisiei privind reformele în Republica Moldova au fost prezentate în lumina favorabilă. "În pofida impasului politic cauzat de imposibilitatea alegerii preşedintelui, Republica Moldova a realizat progrese destul de bune în majoritatea domeniilor, inclusiv  în adoptarea legilor, precum şi în implementarea acestora", sunt convinși oficialii de la Bruxelles.

Raportul pozitiv privind Republica Moldova, pe fondul comentariilor negative privind Ucraina nu a fost o surpriza pentru experţi. În ultimul timp  vectorul moldovenesc a devenit o prioritate pentru mai multe state membre ale UE. "În UE există un consens cu privire la Moldova. Din ea vor să facă o "poveste de succes" a parteneriatului estic.  Având în vedere că Moldova e o ţară mică şi are aspiraţii europene, UE consideră că ar fi un obiectiv simplu", consideră directorul Institutului pentru Politici Internaționale, Aliona Ghetmanciuk.

Potrivit acesteia,  evaluând pozitiv progresele înregistrate, oficialii europeni i-au făcut Republicii Moldova avansuri, în pofida nivelului ridicat al corupţiei şi lipsei de reforme semnificative. Expertul consideră că, Bruxelles, prin dezvoltarea activă a relaţiilor cu Chişinăul, dorește să facă schimbări în Ucraina.  "Moldova este folosită în calitate de pârghie de presiune asupra Ucrainei. Astfel, UE declară Kievului că acesta nu mai este un lider. Liderul este Chişinăul. Consider această abordare una distructivă. La Kiev, ea nu poate provoca nimic altceva decât iritare", mai spune Ghetmanciuk.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la kommersant.ua


(video) Comuniștii, indignați de AIE și de PublikaTV

(video) Comuniștii, indignați de AIE și de PublikaTV
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Campania electorală a început cu grave încălcări ale legislației electorale, iar obrăznicia partidelor politice a depășit limita. Unele nu duc o campanie electorală, mizând pe fraudarea alegerilor din 5 iunie. De această părere sunt comuniștii Sergiu Sârbu și Grigore Petrenco, declarând că marșul de duminică este o avertizare a PCRM privind fraudarea alegerilor. 

”Partidele politice aflate la guvernare pregătesc mai multe acțiuni de fraudare a alegerilor în ziua din 5 iunie, printre care și organizarea sondajului de tip exit-poll de către Publika TV. Noi vom contracara toate aceste încercări. În acest sens invităm cetățenii să iasă la 29 mai, la un Marș de protest, care este și o avertizare pentru cei care intenționează să fraudeze alegerile”, a subliniat astăzi, 27 mai, deputatul PCRM Grigore Petrenco.


La rândul său, Sergiu Sârbu și-a exprimat indignarea vizavi de tehnicele de manipulare murdare folosite în campanie de partidele politice. ”Depistăm sute de cazuri de repartizare a cadourilor electorale, de indimidare a candidaților PCRM pentru a nu participa la scrutin, de corupere pasivă a alegătorilor, falsificarea listelor electorale, iar organele competente MAI și CEC nu întreprind nimic în acest sens”, a mai spus deputatul comunist.

Potrivit lui Sârbu, partidele politice aflate la guvernare, PLDM în acest caz, folsește resurele administrative. ”Datele personale luate din ÎS CRIS ”Registru” sunt utilizate pentru a expedia scrisori la domiciliu alegătorilor. Aceștia primesc corepondența din numele prim-ministrului Vlad Filat. Totodată, se face o selectare pentru expedierea scrisorilor, în dependență de localitate, vârstă. Ne adresăm Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal și PG să investigheze cazul”, a menționat sursa.

Amintim că duminică, 29 mai, PCRM va organiza în capitală un Marș de protest contra AIE.



Sursa: UNIMEDIA


De 1 iunie, PLDM organizează "o sărbătoare" pentru copii

De 1 iunie, PLDM organizează
Poză simbol
Foto: roxy-guzzy.info

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, sărbătorită la 1 iunie, Partidul Liberal Democrat din Moldova organizează mai multe acţiuni la nivel municipal şi naţional. Planul de acţiuni a fost prezentat astăzi, 27 mai, în cadrul unei conferinţe de presă.


Potrivit liberal-democraţilor, această campanie are drept scop sensibilizarea comunităţii şi a familiei asupra necesităţii respectării drepturilor lor: dreptului la copilărie,  la dragoste părintească, la educaţie.

Manifestaţiile vor demara la 29 mai, cu competiţia sportivă „Starturi Vesele”, care se va desfăşura pe Stadionul Dinamo din Capitală, la care vor participa peste 120 de copii din municipiu şi suburbii. Aceştia vor concura pentru „Cupa Stejarului” şi alte premii oferite de conducerea PLDM.

La 1 iunie, copiii şi părinţii sunt invitaţi la programul distractiv „Hai să ne jucăm copii!”, care va începe la ora 10.00, în Parcul „La izvor” şi va continua pe parcursul zilei în toate sectoarele municipiului Chişinău, precum şi în toate raioanele republicii.

Totodată, pe tot teritoriul ţării vor fi organizate concerte de caritate, la care vor participa artişti consacraţi, dar şi copii talentaţi; vor fi vernisate expoziţii cu vânzare a lucrărilor efectuate de copiii de la şcolile-internat şi Centrele de creaţie; vor fi efectuate donaţii de carte artistică şi manuale pentru bibliotecile din capitală şi din localităţile rurale, precum şi jucării, seturi de mobilă şi echipament sportiv pentru instituţiile preşcolare.

Sursa: UNIMEDIA


BMW aduce patru premiere la Salonul de la Frankfurt

BMW aduce patru premiere la Salonul de la Frankfurt

Deşi mai sunt trei luni până la Salonul Auto de la Frankfurt,BMW pregăteşte deja surprizele pentru ediţia de anul acesta. Potrivit unor informaţii apărute în presa germană, constructorul bavarez intenţionează să expună la standul său patru premiere, dintre care două semnate chiar de divizia sa de performanţă M.


Primul debutant nu mai este un mister pentru nimeni, fiind anticipat deja de un concept aproape de producţie luna trecută. Este vorba despre noua generaţie M5, pregătită să preia asaltul asupra principalului rival, Mercedes E63 AMG. 

Alături de exponentul bavarez al clasei E, divizia Motorsport va aşeza şi o variantă GTS a sedanului M3.Asemeni coupe-ului M3 GTS, modelul cu patru uşi va beneficia de serviciile motorului V8 pe benzină de 4.4 litri, capabil să livreze un total de 450 cai putere.  Singurele modificări ar urma să apară la nivelul suspensiilor şi al sistemului de frânare.

Nu va lipsi nici noua generaţie a modelului Seria 1, caracterizată de o revizuire totală a stilului general, de dimensiuni ceva mai mari şi de un interior cu mult superior actualului model.

Nu în ultimul rând, publicul prezent la Frankfurt va face cunoştinţă cu primul model electric al sub-brandului "i", şi anume mult aşteptatul i3. Modelul cu zero emisii va fi pus în mişcare de un motor electric de 150 cai putere, care îi va permite să atingă o viteză maximă de 160 km/h. Chiar şi aşa, capacitatea bateriei va oferi o autonomie de aproximativ 260 de kilometri. 

Tomac: Biroul consular de la Ungheni înseamnă întărirea legăturilor interumane dintre cele două maluri ale Prutului

Tomac: Biroul consular de la Ungheni înseamnă întărirea legăturilor interumane dintre cele două maluri ale Prutului
Foto: adevarul.es

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni Eugen Tomac, este de părere că biroul consular al României, deschis ieri la Ungheni, va servi la întărirea relațiilor dintre Moldova și România. 


Acesta a participat joi, 26 mai 2011, la invitaţia ministrului Afacerilor Externe al României, Teodor Baconschi, la ceremonia de inaugurare a Biroului Consular al României de la Ungheni, Republica Moldova. Tomac spune că biroul va contribui, prin activitatea pe care o va desfăşura la consolidarea cooperării între cele două state şi, mai ales, la întărirea legăturilor interumane dintre cele două maluri ale Prutului.

Biroul Consular de la Ungheni este a patra reprezentanţă a României inaugurată pe teritoriul Republicii Moldova, după deschiderea în luna iulie a anului trecut a consulatelor generale de la Cahul şi Bălţi. Prin intermediul Biroului vor fi oferite servicii consulare pentru cetăţenii din zona de nord a Republicii Moldova, inclusiv permise de mic trafic la frontieră.

Eugen Tomac a participat şi la semnarea Protocolului de colaborare între Consiliul Judeţean Arad şi Consiliul Raional Ungheni. Acesta declară că susține iniţiativele de colaborare între administraţiile publice din România şi Republica Moldova, considerându-le necesare şi benefice pentru ambele state.

Sursa: UNIMEDIA


Descoperire: Colesterolul "super-rău", inamicul arterelor

Descoperire: Colesterolul
Foto: AP

Savanţii au descoperit o nouă formă de colesterol „super-rău" care măreşte riscul de infarct. Acesta se formează mai ales în arterele persoanelor în vârstă şi a celor care suferă de diabet de tip 2 şi provoacă moartea a mii de oameni în fiecare an, informează dailymail.com.


Noul tip de colesterol este mai lipicios decât forma obişnuită de colesterol „rău". Astfel, el se lipeşte mult mai uşor de pereţii arterelor şi poate duce la formarea unor plăci grase, numite plăci de aterom. Pe măsură ce aceste depuneri cresc, ele îngustează arterele şi îngreunează circulaţia sângelui. Dacă plăcile se rup sau se fisurează, ele ar putea forma un cheag de sânge care să provoace un atac de cord.

Descoperirea a fost făcută la Universitatea din Warwick, în urma analizei diferitelor tipuri de colesterol dăunător organismului. Liderul studiului, dr. Naila Rabbani, a declarat: „Ne bucurăm să vedem că cercetările noastre duc la o mai bună înţelegere a acestui tip de colesterol, care pare să provoace afecţiuni cardiace la diabetici şi la persoaneleîn vârstă."

Următorul pas ar fi încercarea de a neutraliza efectele acestui tip periculos de colesterol asupra arterelor. Dr. Shannon Amoils, de la Fundaţia pentru Inimă din Anglia (British Heart Foundation) care a oferit fonduri pentru acest studiu, a comentat: „Mai este încă mult de lucru în acest caz, dar acest studiu este un pas important în direcţia care trebuie şi aduce o posibilă explicaţie pentru riscul mărit de boli cardiovasculare la diabetici."

Bulgaria va găzdui un sistem radar în cadrul scutului antirachetă din Europa

Bulgaria va găzdui un sistem radar în cadrul scutului antirachetă din Europa
Foto: ebihoreanul.ro

Decizia NATO şi a Statelor Unite de a instala radarul în Bulgaria ar fi fost luată în urma dificultăţilor întâmpinate în negocierile cu Turcia privind instalarea sistemului radar pe teritoriul său.


Un sistem radar pentru detectarea rachetelor iraniene va fi instalat în Bulgaria la sfârşitul lui 2013, în cadrul scutului antirachetă al NATO.

Aceste informaţii sunt conţinute într-un raport realizat de oficialul NATO Raymond Knopp, care va fi prezentat în sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO ce va începe vineri în oraşul Varna de pe malul Mării Negre, susţine cotidianul bulgar Standart. Alianţa Nord-Atlantică ar fi decis să amplaseze sistemul radar pe Vârful Botev din Balcani, susţine un cotidian bulgar, citat de site-ul Novinite.com.

Decizia NATO şi a Statelor Unite de a instala radarul în Bulgaria ar fi fost luată în urma dificultăţilor întâmpinate în negocierile cu Turcia privind instalarea sistemului radar pe teritoriul său.

La 5 mai, ministrul bulgar al Apărării, Aniu Anghelov, a declarat că, cel puţin pentru moment, ţara sa nu va găzdui elemente ale sistemului antirachetă al SUA şi al NATO din Europa.

Preşedintele bulgar, Gheorghi Părvanov, declarase însă recent că Sofia ar trebui să facă parte din apărarea antirachetă a NATO, dar fără a oferi detalii. Ministrul Aprărăii i s-a alăturat preşedintelui în această declaraţie, o atitudine destul de rară.

Calitatea portofoliului de credite pe sistemul bancar al Republicii Moldova s-a îmbunătăţit

Calitatea portofoliului de credite pe sistemul bancar al Republicii Moldova s-a îmbunătăţit
Foto: noi.md

Potrivit situaţiei din 30 aprilie 2011, ponderea creditelor nefavorabile în total credite pe sistemul bancar al RM a constituit 10,55%, cu 6,96 puncte procentuale (p.p.) mai redusă decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate de BNM. Guvernatorul Dorin Drăguţanu declarase anterior că evoluţiile în acest context nu sunt spectaculoase, dar este o tendinţă pozitivă.


Menţionăm că în anul 2009 volumul creditelor neperformante s-a dublat, atingând nivelul de 16,4% pe sistem, şi a continuat să crească până la 17,4% în prima jumătate a anului 2010. Ulterior, în al doilea semestru, volumul acestor credite s-a redus continuu, ajungând la 13,33% către sfârşitul anului.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, apreciase stabilizarea nivelului portofoliului de credite neperformante drept cea mai importantă realizare pe sistem din anul 2010. De asemenea, guvernatorul menţionase anterior că va fi nevoie de câţiva ani pentru ca portofoliul de credite neperformante să atingă nivelul înregistrat înainte de criza economică.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Băncilor din Moldova, Dumitru Ursu, ponderea creditelor nefavorabile în total credite este de maxim 5,5% în ţările europene. Acesta susţine că o sursă importantă de credite nefavorabile sunt cele de consum şi de ipotecă. La situaţia din 30 aprilie 2011, ponderea creditelor de consum în total credite a constituit 8,11%, iar cea a creditelor pentru imobil, construcţie şi dezvoltare - 11,79%.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Spot CNTM nr. 2: Alege pentru tine!

(video) Spot CNTM nr. 2: Alege pentru tine!
Foto: captura imagini video Youtube

Un al doilea spot de promovare a participării tinerilor la alegeri. Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a lansat azi spotul 2 "Contăm, deci VOTăm! Fii om, du-te la alegeri!". 

Acesta vine să continuie seria secvențelor video cu "Valera Votează!", ilustrând doi tineri care repara o mașină. Cei doi au o neînțelegere cu privire la șurubelnița necesară pentru a efectua lucrări tehnice.


Sandu Coica, coordonator de proiect, a declarat pentru UNIMEDIA că organizația va lansa și un al treilea spot motivațional în curând. "Anume în al doilea spot încercăm să arătăm că alegerile nu sunt pentru politicieni, alegerile sunt pentru noi. Este o idee banală și de mulți cunoscută, dar am încercat să o redăm într-un mod cât mai simplist și practic. Urmează și un al treilea spot de promovare", a menționat acesta.

Potrivit sursei, spoturile realizate de CNTM vor fi difuzate și la unele posturi televizate.

Vezi mai jos spotul video dat publicității azi de către CNTM:



Citiți mai jos un interviu cu Sandu Coica despre spoturile realizate de CNTM:

1. De unde a venit ideea spoturilor?

Intr-adevăr, dacă scopul care-l urmăream de la început era unul clar: cât mai mulți tineri să participe la alegeri, atunci cu ideea a fost mai greu. Până a demara proiectul, am avut mai multe călătorii prin țară în cadrul cărora discutând cu tinerii am sesizat că majoritatea nu sunt dispuși să participe la alegerile locale. Cel mai grav mi-a părut faptul că motivul nu constă în neconștientizarea importanței – dimpotrivă, toți conștientizează importanța, dar nu mai au încredere în nici un politician. Mulți au zis direct că n-au pentru cine vota și s-au săturat să aleagă răul cel mai mic, vor să aleagă și ceva bun.

Recunosc că, personal de asemenea aveam aceste dileme interioare. Pe de o parte eram conștient că este important să votez, iar pe de altă parte eram profund dezgustat de tot ce s-a întâmplat în prima lună după parlamentarele din noiembrie. Toate pretinsele negocieri despre “valori și principii”, tărăgănarea lucrurilor cu adevărat importante cum ar fi legea bugetului, toate show-urile politice care au loc până prezent, această campanie la fel fiind una destul de murdară, nu au cum să nu te dezamăgească.

2. Ce mesaj transmit aceste spoturi?

Primul spot vine în primul rând să ilustreze anume acea dezamăgire din societate. Mult-discutata frază “du-te băi, alegeri” – este direct inspirată din acele discuții auzite prin țară. Al doilea spot vine ca un episod de tranziție dintre dezgustul și repulsia față de alegeri din primul spot și ultimul spot care sperăm să fie cel mai motivant. Anume în al doilea spot încercăm să arătăm că alegerile nu sunt pentru politicieni, alegerile sunt pentru noi și fiecare nu alege pentru a oferi cuiva un post dar alegem pentru noi înșine. Cred că este o idee banală și de mulți cunoscută, dar am încercat să o redăm într-un mod cât mai simplist și practic.

Despre al treilea spot ezit acum să dau mai multe detalii, îndemn toată lumea să aibă răbdare și să urmărească apariția lui.

3. De ce ați ales să mizați pe un limbaj mai puțin literar? Nu vă este frică că poate fi interpretat greșit?

Conștientizam acest risc din start, dar ni l-am asumat. Am pornit de la prezumția că din moment ce majoritatea populației țării anume așa limbaj utilizează în comunicarea verbală, nu e cazul să ascundem asta. Probabil, totuși, criticile au fost mai multe decât ne așteptam, ulterior mulți din acei cărora le-a plăcut pur și simplu nu mai doreau să vorbească despre asta pentru a nu intra în dispute cu cei cărora nu le-a plăcut.

Până la urmă, sper toți să realizeze că limbajul utilizat nu este nicidecum unul care să promoveze incultura, el doar ilustrează o subcultură existentă, or incultura și subcultura fiind lucruri total diferite.

3. Cum comentați reacțiile critice care au apărut pe internet? V-ați așteptat la ele?

Cum am mai zis, exact ca și în cazul spoturilor anterioare, cu mult-renumitul deja Valera, așteptam să fie și persoane cărora să nu le placă. Părerea mea este că o parte din aceste reacții se datorează ultimii picături pe care noi am adus-o. În ultimii ani au fost mai multe creații similare care aduceau în prim-plan limbajul nostru uzual, mentalitatea și comportamentul: scurtmetraje, Pavel Turcu, Valodea, Valera ș.a. Probabil că lumea deja s-a săturat de mesaje prezentate într-o asemenea formă. Sincer mă bucur că sporește cererea pentru un limbaj mai literar și exemple pozitive, dar trebuie să recunoaștem că, am început să apreciem acest lucru datorită suprasaturării cu mesaje uzuale.

4. Ce urmeaza in urmatoarele spoturi? Câte vor fi în total?

Cum am mai zis, în total vor fi 3 spoturi. Primul deja este pe internet și la câteva posturi TV. Firul roșu pe care-l urmărim în fiecare spot este repulsia față de alegeri prezentă la moment, apoi conștientizarea faptului că alegem nu pentru altcineva și nu pentru a oferi posturi politicienilor, dar votăm pentru noi. Iar ultimul spot sper să demonstreze că într-adevăr ne putem schimba viziunile, oricât de negative ar fi ele inițial.

5. Unde vor fi difuzate spoturile video?

Din moment ce sunt spoturi sociale, nu avem un buget care să ne permită să plătim pentru plasarea la TV-uri. De aceea contactăm toate televiziunile și le propunem să le plaseze gratuit. La moment 2 posturi tv au acceptat și cu alte 2 posturi de televiziune suntem în discuție. Oricum, mizăm mult și pe internet.

Sursa: UNIMEDIA


Ploile torenţiale din ultimele zile fac ravagii

Ploile torenţiale din ultimele zile fac ravagii
Poză simbol
Foto: romanialibera.ro

Din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile au avut de suferit mai multe localităţi din republică. În satul Sîrma din raionul Leova în urma ploii torenţiale de la data de 24 mai, au fost inundate 6 beciuri, 5 fântâni şi o casă de locuit. Au fost afectate circa 6 ha de grădini particulare şi 13 ha de porumb, arată datele operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.


Pentru pomparea apei din fântâni şi beciuri au fost antrenate 10 persoane şi o unitate de tehnică din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

În satul Hîrbovăţ din raionul Anenii Noi, grindina a afectat 54 ha de vii şi 85 ha de livezi. 
La data de 25 mai, ploaia puternică a afectat semănături de floarea soarelui din satele Copceac şi Marianca de Jos, raionul Ştefan Vodă.

În satul Zaim, raionul Căuşeni din cauza ploii puternice au fost inundate 5 beciuri, o casă de locuit şi 3 grădini particulare.La pomparea apei din beciuri şi gospodării au fost antrenate 20 persoane cu 7 unităţi de tehnică  din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale care au lucrat toată noaptea pentru lichidarea pe deplin a consecinţelor şi ameliorarea situaţiei.

Pagubele materiale urmează a fi estimate de Comisiile pentru situaţii excepţionale.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Cele mai frumoase finale de Champions League din ultimii 20 de ani

(video) Cele mai frumoase finale de Champions League din ultimii 20 de ani

Thrillerul de la Istanbul, cum a dat John Terry cu piciorul trofeului care ar fi trebuit să ajungă pe Stamford Bridge sau dramatica finală întoarsă de Manchester United în prelungiri sunt câteva dintre meciurile ce vor rămâne cu siguranţă în istoria fotbalului.


În 2011, pentru prima oară o finală de Champions League se va disputa sâmbăta, însă FC Barcelona - Manchester United este un clasic al competiţiei, care se dispută din nou cu trofeul pe masă, după numai doi ani. Sunt cele mai bune formaţii din lume, iar finala de la Londra se anunţă un regal fotbalistic.

În ultimii ani am avut parte de multe finale epice, care vor rămâne în istoria fotbalului. Iată câteva dintre ele.

1999 - Manchester United - Bayern Munchen, meciul întors în prelungiri
 




2002 - Real Madrid - Bayer Leverkusen, eurogolul lui Zidane
 



2005 - FC Liverpool - AC Milan, finala thriller de la Istanbul
 



2006 - FC Barcelona - Arsenal, teribilul ghinion al "tunarilor"
 



2008 - Manchester United - Chelsea, loteria penalty-urilor şi ratarea lui John Terry
 



2009 - FC Barcelona - Manchester United, incredibilul gol cu capul al micuţului Messi
 

Cupon.md şi salonul de frumuseţe Paola îţi oferă reducere -53% la tunsoare, aranjare, spălare a părului!

Cupon.md şi salonul de frumuseţe Paola îţi oferă reducere -53% la tunsoare, aranjare, spălare a părului!
Foto: cupon.md

Părul nostru ne ajută în fiecare zi să ducem la bun sfârşit numeroase task-uri extenuante: primirea de complimente şi etalarea în faţa sexului slab. Pregăteşte-ţi, părul să întâmpine cu uşurinţă task-urile zilnice, în salon Paola cu reducere -53%!


În 2011 se poartă parul cu aspect natural şi secretul unui par aranjat natural impecabil este o vizită la coafor.





Site-ul Cupon.md îţi oferă din nou o super ofertă pe care n-o găseşti în altă parte! Intră chiar acum şi procură un cupon pentru a beneficia de reducere -53% la tunsoare+aranjare+spălare a părului. Pentru toate acestea vei plăti doar 70 lei în loc de 150!

Grăbeşte-te să profiţi de ofertă sau bucură-ţi prietenii! Poţi procura un cupon pentru tine, iar celălalt să-l faci cadou.

Oferta este oferită de salonul de frumuseţe PAOLA. Calitatea şi amabilitatea sunt Atu-urile acestui salon, iar preţurile destul de accesibile. Vezi mai multe detalii despre ofertă si despre salon pe www.Cupon.md.

Publicitate

sursa: Unimedia

A fost inaugurat biroul Cosular român la Ungheni

A fost inaugurat biroul Cosular român la Ungheni
Foto: mfa.gov.md

Biroul Consular român a fost inaugurat ieri, 26 mai, la Ungheni. La eveniment a participat ministrul Afacerilor Externe și Integrării, Iurie Lenacă și omologul său român Teodor Baconschi.


În cadrul evenimentului, Leancă a remarcat importanţa inaugurării acestui birou. Potrivit ministrului, biroul Consular va stimula circulaţia persoanelor în România, va îmbunătăţi cooperarea transfrontalieră şi va extinde schimburile comerciale, contribuind astfel la edificarea unei relaţii exemplare europene dintre R. Moldova și România. 

La rândul său, ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că prin inaugurarea Biroului Consular la Ungheni, România şi-a îndeplinit promisiunea faţă de cetăţenii R.
Moldova.

“Am reuşit după mulţi ani de eforturi să intrăm în această stare de dialog, de sprijin reciproc, de privire comună îndreptată spre Europa, iar Europa e la doi paşi de aici. Scopul acestui Birou Consular este de a servi cât mai bine dorinţele locuitorilor din regiune”, a precizat Baconschi. 

La finalul ceremoniei de inaugurare, cei doi miniştri au înmânat locuitorilor din Ungheni  permise de mic trafic de frontieră.

Sursa: UNIMEDIA