Un mercenar din Moldova a luptat în Libia pentru regimul Gaddafi

marți, 1 noiembrie 2011

Un mercenar din Moldova a luptat în Libia pentru regimul Gaddafi
Foto: sussexsocialistresistance.blogspot.com

Regimul Gaddafi recruta mercenari din Ucraina cu 4 mii de dolari printr-o firmă cu sediul în Odesa. Aceștia urmau să lupte în Libia contra rebelilor, informează presa ucraineană cu referire la un mercenar local pe nume Vladimir. 

Acesta s-a reîntors în țara vecină după ce în urma unei ciocniri armate a fost rănit în umăr. 

"Am fost repartizat să preiau conducerea unui pluton de infanterie, format din 30 de persoane, în cea mai mare parte originari din statele africane. Au fost și doi tineri din Serbia, unul din Republica Moldova", a declarat Vladimir.


Potrivit acestuia, condițiile de angajare erau simple. Recrutul necesita să aibă o stare de sănătate bună şi serviciul militar satisfăcut. În mare parte, armata lui Gaddafi avea nevoie de lunetiști și comandanţi de unităţi militare.

Militarul ucrainean povestește că Gadafii promitea un onorariu între 4 și 10 mii de dolari pe lună, iar dacă situația va deveni "fierbinte" - $1 500 dolari pe zi.

UNIMEDIA amintește că Muamar Gadaffi a fost capturat de forțele rebele la sfârșitul lunii octombrie. Acest a murit în urma rănilor primite. Colonelul se afla la conducerea Libiei de peste 40 de ani, după o lovitură de stat din 1969. Presa internațională a scris că acesta ar fi avut o avere estimată la peste 200 miliarde dolari americani.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: