Subaru BRZ, prima imagine oficială

miercuri, 2 noiembrie 2011

Subaru BRZ, prima imagine oficială

Prima imagine a noului Subaru BRZ a fost publicată pe internet înainte de debutul de la Salonul Auto del a Los Angeles. Modelul împarte arhitectura cu Toyota FT-86, dar prezintă o serie de elemente individuale care îl transformă într-un vehicul mai performant.


Practic, cei de la Subaru spun că BRZ are centru de greutate la cel mai redus nivel din lume pentru un automobil de producţie şi că acest lucru îi va conferi o manevrabilitate deosebită. Inginerii Subaru sunt responsabili pentru o bună parte din mecanica lui BRZ, singurul element preluat de la Toyota fiind sistemul de injecţie directă a benzinei.

Cei de la Subaru spun că vor lansa versiunea de serie în vara anului viitor, iar modelul se mândreşte şi cu o unitate ECU optimizată, care ar trebui să-i ofere performanţe superioare faţă de fratele său de la Toyota. Oficialii Subaru spun că Volkswagen Scirocco este principalul rival al acestui model, ceea ce înseamnă că preţul lui BRZ ar putea fi apropiat de cel al modelului din Wolfsburg. Între timp, cei de la Toyota vor să se lupte cu Honda CR-Z şi cu Mazda MX-5.

Denumirea BRZ provine de la alăturarea termenilor "Boxer", "Rear-wheel drive" şi "Zenith". Modelul ar putea fi denumit STI în versiunea de serie, spun unele voci, în timp ce alte zvonuri anunţă o versiune de performanţă a acestui model, echipată cu o versiune turbo a motorului boxer de 2.0 litri. La fel ca omologul său de la Toyota, modelul va fi oferit fie în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, fie în compania unei automate cu şase trepte.

0 Comments: