Silvio Berlusconi a adormit de două ori în timpul summitului G20

duminică, 6 noiembrie 2011

Silvio Berlusconi a adormit de două ori în timpul summitului G20
Foto: INTACT

Silvio Berlusconi, primul ministru italian în vârstă de 75 de ani, a aţipit de două ori la reuniunile summit-ului G20, în timp ce importante personalităţi ale lumii politice îl îndemnau să facă mai multe eforturi pentru a-şi salva statul de la faliment.


Preşedintele Statelor Unite ale Americii Barack Obama, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic David Cameron şi îl "forţau" să accepte monitorizarea, de către inspectorii Fondului Monetar Internaţional (FMI), a tuturor acţiunilor privind implementare măsurilor de austeritate pentru a preveni apariţia unei situaţii similare celei cu care se confruntă, în prezent, Grecia şi în Italia, informează Daily Mail.


"Există îngrijorarea că domnul Berlusconi nu controlează evenimentele din Italia. El a adormit de două ori în timpul discuţiilor. Acest lucru i-a alarmat considerabil pe oficialii săi. Au trebuit să îl trezească dându-i un ghiont. Alţi lideri aşezaţi la masă nu au putut să nu observe lucrul acesta ", a declarat unul dintre diplomaţii prezenţi la reuniunile G20.

Înainte de a părăsi Franţa, Berlusconi a respins ideea de a demisiona, aşa cum i s-a sugerat în repetate rânduri, şi a fost nevoit să se confrunte, joi, cu un vot foarte important pentru bugetul Italiei şi cu riscul de a nu primi votul de încredere pentru planul său de austeritate.

Mai mulţi protestatari italieni au venit, la rândul lor, sâmbătă, în una dintre principalele pieţe din Roma pentru a cere demisia premierului.

Nu este prima oară când Silvio Berlusconi a adormit în cadrul unei reuniuni importante. În trecut, el a adormit în timpul ceremoniei de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea.


0 Comments: