Primele negocieri oficiale în formatul 5+2: Sfârșitul lunii noiembrie?

duminică, 6 noiembrie 2011

Primele negocieri oficiale în formatul 5+2: Sfârșitul lunii noiembrie?
Eugen Carpov, vicepremier pe reintegrare
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a participat vineri la o şedinţă comună cu reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor implicaţi în reglementarea conflictului transnistrean, aflaţi într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Ședinţa a avut loc în contextul consultărilor pe marginea organizării procesului de negocieri oficiale în formatul „5+2”. 


Potrivit serviciului de presă al Guvernului, participanţii la întrevedere au menţionat importanţa organizării primei runde în acest an şi au salutat propunerea preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflictele îngheţate, Giedrius Cekuolis, ca prima reuniune oficială să aibă loc la Vilnius, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie curent.

Printre subiectele abordate în cadrul discuţiilor s-au regăsit măsurile de consolidare a încrederii populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului, implementate de către autorităţile moldoveneşti, activitatea grupurilor de lucru sectoriale, instalarea unilaterală de către structurile autoproclamate transnistrene a noilor puncte de control, precum şi respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Ieri, 5 noiembrie, reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în formatul „5+2” urmau să efectueaze o vizită de documentare la Tiraspol.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: