Petru Jitaru a fost reținut pentru 72 de ore

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Petru Jitaru a fost reținut pentru 72 de ore
Colaj: UNIMEDIA

Fostul director al companiei „Global Business Consultanță”, Petru Jitaru, a fost reținut pentru 72 de ore ieri seara de colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit purtătorului de câvânt al MAI, Eugeniu Onică, acesta a fost audiat în calitate de bănuit. 

"Petru Jitaru a declarat că nu-și recunoaște vina. A fost audiată și casierița companiei, care la fel nu-și recunoaște vina. Ea e cercetată în stare de libertate. În cazul lui Petru Jitaru, după cele 3 zile de reținere, se va cere arest preventiv", a declarat sursa.


UNIMEDIA amintește că în luna octombrie, un grup de tineri au declarat, la o conferință de presă, că circa 150 de persoane au devenit victime ale unei firme care le-a propus contracte de muncă în SUA și Canada. După ce au achitat companiei „Global Business Consultanță”, fiecare câte 2-3 mii de euro, tinerii au rămas fără bani și contracte de muncă. Aceștia îl acuză pe directorul instituției, Petru Jitaru, că i-a înșelat și a fugit cu banii. Tinerii s-au arătat nemulțumiți de lipsa de acțiuni a MAI, PG și CCCEC pe acest caz.

De cealaltă parte, Jitaru a declarat presei că nu este vinovat, spunând că acuzațiile aduse lui nu se bazează pe probe, ci pe emoții. „Acest grup de cetățeni operează cu insinuări, presupuneri și emoții, dând o interpretare tendențioasă, superficială și incorectă a situației. Au dezinformat opinia publică ”, a spus Petru Jitaru. Potrivit sursei, compania „Global Business Consultanță” a fost vândută, iar noului administrator i-au fost transmise procesele verbale corespunzătoare, toate documentele societății, documentele ce țin de clienți, actele contabile, banii aflați la balanța societății. Ulterior, firma a fost vândută către un alt proprietar.

Ana Axintie, unul dintre tinerii păgubiți, a declarat pentru UNIMEDIA că tinerii au achitat banii pentru contractele de muncă în timpul când Petru Jitaru era director al companiei. „După ce a vândut firma nu ne-au prezentat noul proprietar, nici nu ne-au informat despre contractele noastre”, a menționat sursa citată. 

Vedeți aici detalii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: