Dinamo Bucureşti vine la Chișinău pentru un meci amical cu Dacia

miercuri, 2 noiembrie 2011

Dinamo Bucureşti vine la Chișinău pentru un meci amical cu Dacia

Lupii galbeni de la Dacia Chişinău vor disputa un amical cu clubul românesc Dinamo Bucureşti. Oficialii echipei anunţă pe site-ul oficial că acesta vine ca un „cadou” pentru fani, la aniversarea de 12 ani de la fondarea clubului.


Astfel, pe 12 noiembrie, când Dacia împlineşte 12 ani, Dinamo Bucureşti vine în Chişinău. Mai mult, clubul moldovenesc anunţa încă ceva timp în urmă că şi-ar dori să aducă la Chişinău un club străin, puternic. Până la urmă, reiese că amicalul va fi jucat de două campioane ale ţărilor ce le reprezintă, Dacia fiind câştigătoarea sezonului 2010-2011 în Moldova, iar Dinamo a României, în 2007.

UNIMEDIA precizează că clubul românesc, Dinamo Bucureşti a fost fondat în 1948, acesta este Campioana României de 18 ori, deţine 18 Cupe ale ţării vecine, iar Supercupa a obţinut-o doar în 2005. Echipa moldovenească Dacia Chişinău a fost fondată în 2009, iar în prezent, la conducerea acesteia este Zinaida Jioară, desemnată recent. Dacia este Campioana Moldovei la fotbal în sezonul 2010-2011, a luat Supercupa din acest an, are două medalii de argint la Campionatul Moldovei, a fost desemnată drept cea mai bună echipă din Moldova şi deţine locul 1 în Divizia A.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: