API: Procuratura Generală nu vrea să ofere declarațiile de interese personale ale procurorilor

duminică, 6 noiembrie 2011

API: Procuratura Generală nu vrea să ofere declarațiile de interese personale ale procurorilor
Foto: noi.md

Pe parcursul ultimilor două săptămâni, au transmis declarațiile de interese personale mai mulți funcționari publici, printre care și președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan. Totodată, Asociația Presei Independente declară că Procuratura Generală nu dorește să ofere copiile declarațiilor de interese personale ale procurorilor, chiar dacă acestea sunt perosoane cu funcții publice.

La 8 august 2011, API a cerut PG să ofere copiile declarațiilor de interese personale ale procurorului general, Valeriu Zubco și ale tuturor șefilor direcțiilor din cadrul instiuției. În aceeași zi, cererea a fost înregistrată la Procuratura Generală, însă informația solicitată nu a fost oferită în termenul prevăzut de lege.


Organizatorii campaniei „Interese la vedere” anunță că vor expedia Procuraturii Generale o solicitare repetată, iar dacă nu vor primi informația de interes public solicitată, vor depune o cerere în instanța de judecată.


UNIMEDIA menționează că campania "Interese la vedere", este desfășurată de Asociația Presei Independente (API) și Alianța Anticorupție (AAC).

Pana în prezent, 71 de persoane cu funcții publice, inclusiv 33 de deputați în Parlament, 10 membri ai Cabinetului de Miniștri și-au declarat interesele personale. Toate declarațiile pot fi văzute pe pagina web a API.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: