Windows 7 - cel mai utilizat sistem de operare

luni, 17 octombrie 2011

Windows 7 - cel mai utilizat sistem de operare
Foto: haker.md

Unde Vista a dat greş, Windows 7 a reuşit, dar şi l-a devansat pe învechitul XP şi la capitolul cotei de piaţă, iar acum a ajuns cel mai utilizat sistem de operare din lume. Win 7 şi XP aveau aceeaşi cotă de piaţă la începutul toamnei, însă primul, se pare, a fost mai mult pe placul utilizatorilor. Astfel, Win 7 creşte în popularitate şi acum, când Microsoft a scos pe piaţă noul Windows 8, ce se vrea un sistem mult mai performant ca 7.


Potrivit go4it.ro, eşecul companiei, înregistrat odată cu lansarea Vista, a fost şters. Win 7 are peste 450 milioane de licenţe vândute, cu 40.17% din piaţa sistemelor de operare. Pe locul 2 este totuşi învechitul XP, cu 38.71%. Marea parte din succesul lui Win 7 se datorează unei campanii de promovare foarte agresivă, desfăşurată de Microsoft, deşi lansarea oficială a Windows 8 este tot mai aproape.

Cel puţin acum, când este lansată versiunea beta a Win 8, Microsoft nu acordă mare atenţie noului sistem de operare, despre care tot zic că e mult mai bun. Faptul că Win 7 atinge noi culmi totuşi bucură pe oficialii Microsoft.

În aceeaşi ordine de idei, XP scade din popularitate în rândul utilizatorilor mai drastic ca Vista, însă cel din urmă este tot mai jos în clasament. Din această toamnă s-a observat o creştere a popularităţii MacOS. Sistemul de operare Linux se află la aceeaşi treaptă, deţinând 1% din cota de piaţă.



UNIMEDIA menţionează că Win 7 a fost lansat în iulie 2009, iar pe reţelele de retail sistemul a apărut abia din 22 octombrie a acelui an. Sistemul a apărut pe piaţă la mai bine de 3 ani de la lansarea Windows Vista şi se doreşte a fi de atunci o actualizare a predecesorului său. Mai mult, Win 7 este compatibil cu driverele, aplicaţiile şi echipamentul calculatorului, spre deosebire de Vista, care era un pic mai pretenţios la acest capitol.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: