(video) A vrut să scape de o amendă și s-a ales cu dosar penal

miercuri, 12 octombrie 2011

(video) A vrut să scape de o amendă și s-a ales cu dosar penal
Foto: mai.md

Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, locuitor al oraşului Ungheni, a fost reţinut pentru că a încercat să mituiască un angajat al Direcției poliție transporturi a Departamentului de poliție Ministerul Afacerilor Interne.


Potrivit serviciului de presă al MAI, la data de 5 octombrie, suspectul, angajat al Punctului transpunerilor vagoanelor din cadrul staţiei Ungheni, a fost găsit la locul de muncă în stare de ebrietate. 

Acesta a fost chemat a doua zi la Comisariatul de poliţie transporturi din localitate pentru a fi intervievat şi întocmit procesul-verbal cu privire la comiterea contravenţiei prevăzute în baza art. 355 alin 1. al CC al RM „Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool. Ajuns la poliție, individul a încercat să aplaneze situația oferind mită. 

În timpul audierii, acesta i-a propus ofițerului care instrumenta cazul 400 de lei, în schimbul neîntocmirii procesului verbal conform legislației. Chiar dacă a fost înștiințat că este o infracțiune, bărbatul nu a încetat să ofere bani, fapt pentru care a fost documentat în flagrant.

În prezent, pe lângă proces verbal, bărbatul risă și o pedeapsă penală. Conform art. 325 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova, persoana culpabilă de corupere activă se pedepsește cu închisoare pe un termen de până la 5 ani sau cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 lei.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: