(video) Poliția municipală va fi la datorie de Hramul Chișinăului

miercuri, 12 octombrie 2011

(video) Poliția municipală va fi la datorie de Hramul Chișinăului
Foto: UNIMEDIA

Locuitorii și oaspeții Capitalei pot petrece liber de Hramul orașului, asta pentru că de siguranța lor va avea grijă poliția municipală. Pe 14 octombrie, tot efectivul va fi disclocat întru asigurarea ordinii publice atât în Piața Marii Adunări Naționale, cât și în sectoare, astfel încât sărbătoarea să aibă loc fără incidente majore.


În acest an s-a decis înlocuirea gardului de protecție, cu un cordon „viu” din colaboratorii organelor de interne. Cei care vor dori să asiste la concert vor trece prin filtrele de poliție și vor fi verificați cu detectoarele de metale. De asemenea, zona va fi supravegheată și cu ajutorul camerelor de luat vederi. Agenții economici nu vor avea voie să comercializeze băuturi spirtoase, doar vin și bere. O altă cerință este ca amabalajele produselor să fie în ambalaje de plastic. 

Toate aceste informații au fost făcute publice de către șeful poliției municipale, Silviu Mușuc, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a mai menționat că petrecăreții care vor fi în stare avasată de ebrietate vor fi transportați la Spitalul nr. 3 din Chișinău, iar șoferii care vor urca băuți la volan vor fi aspru sancționați.

În PMAN vor fi de serviciu două maini de pompieri și trei ambulanțe gata să acorde primul ajutor medical în caz de necesitate.

Totodată, comisarul-adunct a mai menționat că începând cu 14 octombrie, ora 00:00, și până la 06:00, pe 15 octombrie, circulația transpotului pe bd. Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Sfatul Țării și Ismail va fi sistată. De asemenea va fi blocată circulația pe străzile M. Banulescu-Bodoni și S.A. Pușkin. Pe străzile secundare, ca M. Eminescu, V. Alecsandri, Armenească, traficul rutier nu va fi stopat.

În cazul în care timpul va fi frumos, se așteaptă ca la manifestații să participe circa 100 mii de cetățeni.



Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: