(video) Obama anunță retragerea trupelor americane din Irak

sâmbătă, 22 octombrie 2011

(video) Obama anunță retragerea trupelor americane din Irak
Foto: Reuters

Statele Unite vor retrage trupele din Irak până la sfârşitul acestui an. Declarația aparține preşedintelui american, Barack Obama, și a fost făcută vineri după o conferință video cu premierul irakian Nuri al-Maliki. Cei doi oficiali au afirmat că sunt în deplin acord cu privire la modul în care militarii vor fi retrași, relatează Reuters.

„După cum s-a promis, restul trupelor noastre aflate în Irak se vor întoarce acasă până la sfârşitul anului. După aproape nouă ani, războiul Americii în Irak se încheie”, a anunțat președintele american. Obama a anunțat că în prezent cele două ţări trec la o „nouă etapă”, iar relația între ele va fi un parteneriat egal bazat pe respect reciproc.


„Ultimul soldat american va pleca din Irak cu capul sus, mândru de succesul său, ştiind că poporul american sprijină trupele noastre”,  a mai spus acesta.

În ultima perioadă, rolul militarilor americani în Irak s-a redus la consilierea forţelor de securitate când numărul de incidente armate a scăzut brusc. Totuși, autoritățile Irakiene au declarat că ar dori menținerea prezenței trupelor Statelor Unite pentru menţinerea păcii între arabi şi kurzi irakieni aflați în conflict la nordul țării.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: