(video) NASA urmează poveştile lui Jules Verne: Organizează explorări cu balonul în jurul lui Saturn

joi, 13 octombrie 2011

(video) NASA urmează poveştile lui Jules Verne: Organizează explorări cu balonul în jurul lui Saturn
Foto: captura imagini video Youtube

NASA şi-a retras costisitoarele misiuni de transfer şi explorează o formă mai ieftină de călătorie în spaţiu – folosind baloane pentru a străbate întreaga suprafaţă a planetelor şi a sateliţilor.


Agenţia cheltuie 10 milioane de dolari testând o serie de dirijabile, pentru a fi utilizate în următoarele misiuni.Baloanele vor fi folosite pentru a transporta echipament, în misiuni fără pilot. Prima oprire de pe lista potenţialelor destinaţii este Titan, cel mai mare satelit al lui Saturn.


Pentru a supravieţui acolo, un balon, proiectat de Laboratorul NASA Jet Propulsion, ar trebui să reziste la temperaturi de aproximativ -180°C.

Preşedintele Near Space Corp a declarat, potrivit dailymail.co.uk: „Putem simula atmosfera lui Marte, prin care ei ar trebui să treacă.”

Unul dintre proiectele cele mai ambiţioase ale companiei, pentru NASA, a implicat testarea componentelor pentru un avion care ar fi transportat pe Marte, în interiorul unei nave spaţiale, fiind lăsat, apoi, să se desfăşoare în sine şi să zboare prin atmosfera subţire a Planetei Roşii.



Sursa: dcnews.ro


0 Comments: