(video) Creștinii egipteni, călcați de blindate: Cel puțin 24 de morți

luni, 10 octombrie 2011

(video) Creștinii egipteni, călcați de blindate: Cel puțin 24 de morți
Foto: urbanchristiannews.com

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise și încă 200 rănite în urma ciocnirilor dintre creștinii egipteni și armata națională, relatează BBC.

Potrivit sursei, copţii, care constituie circa 10% din populaţie, acuză Consiliul militar că ar fi prea indulgent cu autorii unui şir de atacuri anti-creştine și că ar promova politicile lui Hosni Mubarak.

Ieri, 9 octombrie, lângă clădirea Uniunii de radio-televiziune s-au adunat circa zece mii de creştini copţi, protestând împotriva încălcării drepturilor lor de a practica religia creștină. Spiritele s-au încins după ce câteva persoane necunoscute au dat foc bisericii din satul El Mareynab, lângă Aswan. Copţii i-au acuzat pe musulmani de producerea incidentului.


La rândul lor, autoritățile locale au justificat acţiunile vandalilor, declarând că templul a fost construit fără autorizaţie.


"Evenimentele ce au loc nu sunt ciocniri între musulmani şi creştini, ci o încercare de a provoca haos și nesupunere," a declarat prim-ministrul egiptean, Essam Sharaf, pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA precizează că, potrivit datelor oficiale, copţii reprezintă este cea mai mare minoritate religioasă din Egipt, precum şi una din cele mai vechi comunităţi creştine din Orientul Mijlociu. Unii oficiali afirmă că populaţia coptă reprezintă până la 10% din populaţia Egiptului, în timp ce unele surse independente afirmă că numărul lor este mai mare. 



Sursa: UNIMEDIA cu referire la digitalhen.co.uk


0 Comments: