(video) Chișinău. Cine vrea - primește căldură, cine nu - mai rabdă frigul

luni, 17 octombrie 2011

(video) Chișinău. Cine vrea - primește căldură, cine nu - mai rabdă frigul
Colaj: UNIMEDIA

Începând de astăzi, grădiniţele şi instituţiile medicale pentru copii vor primi căldură. Luând în consideraţie costul ridicat pentru agentul termic, autorităţile muncipale au decis că fondul locativ va rămâne, deocamdată, fără căldură. 

"Toţi consumatorii sunt gata de a primi agentul termic. Propun ca de astăzi să înceapă sezonul de încălzire în grădiniţe, instituţiile medicale pentru copii. Având în vedere că degrabă elevii vor ieşi în vacanţă, instituţiile şcolare ar putea fi conectate după ce se întorc copii", a propus viceprimarul Vlad Coteţ în cadrul şedinţei operative a Primăriei.


Şefa Direcţiei educaţie, Tatiana Tverdohleb, a căzut de acord că în instituţiile preşcolare este nevoie deja de căldură şi a menţionat că în grădiniţe sunt 10-16 grade, sunt conectate reşourile electrice, iar copiii stau mai mult sub plapume.

Totodată, şeful Direcţiei fondului locativ-comunal, Petru Gontea, a propus ca blocurile locative să fie conectate la agentul termic mai târziu. "Pentru că veniturile populaţiei sunt mici, propun ca fondul locativ să-l conectăm peste 10 zile, dacă temperaturile nu vor creşte. Noi putem să conectăm blocurile, unde locatarii vor. De obicei ei nu vor şi ne critică când conectăm mai devreme", a precizat acesta.

Până la urmă, funcționarii au decis ca instituţiile preşcolare şi instituţiile medicale pentru copii să fie conectate la agentul termic începând cu ziua de astăzi, iar blocuri locative por fi conectate acum doar dacă majoritatea locatarilor sunt de acord să primească căldură şi vor depune o cerere cu semnături în acest sens.

"Ţinând cont de prognoza meteo, că zilele acestea se va încălzi şi luând în consideraţie că facturile vor începe de la o mie de lei, mai tărăgănăm cu conectarea la agentul termic pentru fondul locativ. Cine doreşte ca blocul să fie conectat mai devreme, adună semnături. Tehnic noi suntem pregătiţi pentru a livra căldură. Până nu va fi frig de-a binelea, nu vom conecta agentul termic", a subliniat primarul general, Dorin Chirtoacă.

UNIMEDIA precizează că regulamentul prevede că agentul termic poate fi conectat doar după ce trei zile consecutiv, media zilnică nu depăşeşte +8 grade Celsius.




Sursa: UNIMEDIA 
Autor: Cristina Buzovschi 


0 Comments: