Tunisia. Mandat de arestare internaţional împotriva văduvei lui Yasser Arafat

luni, 31 octombrie 2011

Tunisia. Mandat de arestare internaţional împotriva văduvei lui Yasser Arafat
Foto: AP

Justiţia tunisiană a emis un mandat de arestare internaţional pe numele Suha Arrafat, văduva legendarului lider palestinian Yasser Arafat, au indicat luni surse ale Ministerului de Justiţie de la Tunis, citate de AFP.


Mandatul a fost emis de tribunalul de primă instanţă de la Tunis, a indicat pentru AFP fără alte precizări un purtător de cuvânt al amintitului minister. 

Conform unor site-uri de informaţii tunisiene, văduva liderului palestinian este chemată să răspundă în faţa justiţiei pentru un scandal de corupţie legat de "Şcoala internaţională Cartagina", creată împreună cu Leila Trabelsi, fostă primă doamnă a Tunisiei. 

Ulterior, cele două femei s-au certat, iar la 14 august 2007 fostul preşedinte Zine El-Abidine Ben Ali i-a retras dnei Arafat cetăţenia tunisiană, expulzând-o din ţară. 

Suha Arafat l-a însoţit pe fostul lider palestinian în timpul exilului său în Tunisia, în perioada 1982-1994. După decesul lui Yasser Arafat, intervenit în 2004, Suha Arafat, de origine palestiniană şi care s-a căsătorit cu liderul palestinian în 1990, s-a instalat în Tunisia şi a obţinut cetăţenie tunisiană, iar în prezent trăieşte în Malta.

Sursa: agerpres.ro


0 Comments: