Țară cu două fusuri orare? Transnistria nu va trece la ora de iarnă

marți, 11 octombrie 2011

Țară cu două fusuri orare? Transnistria nu va trece la ora de iarnă
Colaj: UNIMEDIA

Autoproclamata RMN nu va trece la ora de iarnă. Un astfel de ordin a fost semnat de liderul administrației de la Tiraspol, Igor Smirnov, transmite president-pmr-gov.ru.

Potrivit documentului, decizia a fost luată în concordanță cu Constituția RMN, pentru a profita pe deplin de orele luminoase ale zilei, pentru a îmbunătăți condițiile de muncă ale cetățenilor, precum și pentru a evita efectele nocive asupra sănătăţii umane cauzate de mutarea acelor ceasornicului.


Astfel, ora pe teritoriu Transnistriei nu se va mai modifica nici la sfârșitul lui octombrie, nici la sfârșitul lunii martie. 


Decretul a fost semnat la 10 octombrie şi va intra în vigoare în termen de şapte zile de la data publicării.

Această decizie este dictată de politica promovată de Tiraspol care încearcă să apropie legislația transnistreană cu cea a Federației Ruse. Ultima a hotărât să anuleze trecerea la ora de iarnă, începând cu toamna acestui an, alături de Belarus și Ucraina.

Reamintim că RM va trece la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie. 

UNIMEDIA precizează că trecerea la ora de iarna se realizeaza în ultima zi de duminică a lunii octombrie, astfel încât ora 4.00 a nopții de sâmbătă spre duminică va deveni ora 3.00. Trecerea la ora de vară se realizează în ultima zi de duminică a lunii martie, astfel încât ora 3.00 a nopții de sâmbătă spre duminica va deveni ora 4.00. 


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: