SUA: 50 de fiare sălbatice eliberate de proprietarul unui ZOO privat, ucise de poliție

vineri, 21 octombrie 2011

SUA: 50 de fiare sălbatice eliberate de proprietarul unui ZOO privat, ucise de poliție

Zeci de animale exotice, printre care tigri, urși grizzly, lei, babuini, pume și lupi, au sfârșit tragic într-o stranie partidă de vânătoare, desfășurată timp de o zi și o noapte, într-un orășel din statul american Ohio. Din motive pe care poliția doar le bănuiește, Terry Thompson, proprietarul unei grădini zoologice private a eliberat toate animalele, dupa care și-a pus capăt zilelor.


Din cele peste 50 de fiare sălbatice, care s-au plimbat ore întregi în apropierea unei zone locuite, doar șase animale au fost capturate vii și duse la o rezervație din apropiere. Pe celelalte, le-au împușcat polițiștii, motivând că localnicii erau în pericol, așa că n-au avut de ales, scrie Daily Mail.

"A trebuit sa omorâm 48 de animale. Printre acestea se numără un lup, șase urși bruni, doi urși grizzly, nouă lei, opt leoaice, un babuin, trei pume și 18 tigri", a declarat șeriful Matt Lutz, din comitatul Muskingum, Ohio.

Polițiștilor li s-a ordonat să ucidă animalele în locul folosirii tranchilizantelor pentru că exista teama ca acestea să nu se piardă în întuneric, iar mai apoi să-și recapete cunoștința. "Aceste animale nu stăteau pe loc și aveau un comportament agresiv", a completat șeriful.

Poliția a recepționat zeci de apeluri de la localnici.

Politiștii au făcut o vizită la grădina zoologica din apropiere. Acolo, l-au găsit mort pe proprietar și toate cuștile deschise. A început vânătoarea. N-aveau destule arme cu tranchilizant, așa că soluția a fost să le împuște.

Organizațiile de protecție a animalelor din toată lumea sunt scandalizate. Cu toate acestea, însuși Jack Hanna, un zoolog cunoscut în toată țara, a apărat decizia șerifului. Însă, a deplâns moartea tragică a tigrilor bengalezi. "Cand am auzit că 18 tigri au fost omorâți, am fost dezamăgit. Tigrul este cea mai magnifica creatura de pe fața pământului", a declarat Hanna.

Cât despre omul care a provocat acest masacru, presa scrie gestul a fost probabil un ultim act de răzbunare. El avusese mai multe probleme cu legea și abia ieșise din închisoare, unde a stat un an pentru deținere ilegală de arme.

Sursa: jurnalul.ro


0 Comments: