Smirnov se pregătește de „alegeri”: A început colectarea semnăturilor

marți, 11 octombrie 2011

Smirnov se pregătește de „alegeri”: A început colectarea semnăturilor
Foto: theapricity.com

Liderul regiunii separatiste a depus la Comisia Electorală Centrală din rmn, toate actele necesare pentru a participa la „alegerile” prezidențiale. Începând de astăzi, 11 octombrie, Smirnov poate începe colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaturii sale.


După depunerea documentelor la CEC, liderul transnistrean a numit cele mai importante puncte din programul său electoral. „Avem nevoie de un stat puternic pentru locuitorii Transnistriei. În mod constant mergem spre această idee și niciodată nu vom schimba direcția. În acest sens, am depus un proiect de lege la Consiliul Suprem privind procesul de negocieri. Scopul negocierilor este de a construi relaţii între Republica Moldova şi rmn. În principiu poporul nostru s-a determinat și acum are oportunitatea prin alegerea „președintelui” să confirme această direcție”, a spus Smirnov, citat de Olivia Press.


Actualmente, au fost înaintate 5 candidaturi pentru funcţia de preşedinte al regiunii separatiste transnistrene. Unul dintre candidați este fostul preşedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, care deja este înregistrat.

În afară de Igor Smironov, la Comisia Electorală din regiune, au depus actele necesare şeful Sovietului Suprem, Anatoli Kaminski, preşedintele Partidului Comuniştilor din regiune, Oleg Horjan şi politologul Andrei Safonov.

Menționăm că pentru a fi înregistraţi la Comisia Electorală, candidaţii trebuie să prezinte inclusiv cel puţin 8.000 de semnături în favoarea lor, ceea ce reprezintă 2% din numărul total de alegători. 

UNIMEDIA amintește ca așa numitele „alegeri” în autoproclamata republică nistreană vor avea loc în luna decembrie 2011.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: