Sentința: Iulia Timoșenco - vinovată de abuz de putere

marți, 11 octombrie 2011

Sentința: Iulia Timoșenco - vinovată de abuz de putere
Foto: infomm.ro

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko a fost găsită vinovată de abuz de putere. Decizia a fost pronunțată de instanța de judecată în dimineața zilei de astăzi, 11 octombrie. Măsura de pedeapsă nu a fost deocamdată anunțată, transmite lenta.ru

Potrivit judecătorului, ea și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când în 2009 Ucraina a încheiat contracte de import a gazelor rusești, cauzând statului prejudicii în valoare de cca 187 milioane dolari. Procuratura a cerut 7 ani de privațiune de libertate pentru fostul premier ucrainean.


La rândul său, Iulia Timoșenko, pledează nevinovată. Ea a depus și o cerere la CEDO, în care reclamă ilegalitatea intentării dosarelor pe numele său. Este vorba despre trei cauze penale legate de încheierea contractelor privind importul de gaze din Rusia și vînzarea ilegală a cotelor de emisii CO2 a Ucrainei. Presa străină scrie însă că procesele ar fi fost intentate de președintele Ianukovici, care vrea să o elimine pe Timoșenko de pe scena politică.

UNIMEDIA precizează că Iulia Timoșenco a fost prim-ministru al Ucrainei în perioadele decembrie 2004 - 8 septembrie 2005 și decembrie 2007 - începutul lui 2010. 


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: