Procuratura pe urmele Lenuței Burghilă

luni, 31 octombrie 2011

Procuratura pe urmele Lenuței Burghilă

Procuratura Generală anunță că a pornit dosarul "EuroMoldovaArt". Acțiunea de urmărire penală a început după ce raportul de audit al Curţii de Conturi din 21.01.2011 a stabilit că proiectul „Caravela Culturii”, în anii 2005 – 2009, a avut loc cu grave încălcări ale legislaţiei la folosirea banilor publici.


Instituția de urmărire penală declară că a pornit urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu comis de factori de decizie ai Asociaţiei obşteşti „EuroMoldovaArt” în legătură cu utilizarea mijloacelor bugetare alocate pentru susţinerea proiectului „Caravela Culturii”, în sumă de aproximativ 2 milioane de lei.

UNIMEDIA amintește că la 21 ianuarie, Curtea de Conturi a prezentat un raport în care se menționa că aproape 4 milioane de lei ar fi prejudiciul pe care l-a suportat Bugetul de Stat prin intermediul proiectului "Caravela Culturii", condus de interpreta Lenuţa Burghilă. Conform datelor din devizul de cheltuieli făcute publice, în perioda 2005-2009 figurează doar 5,9 milioane de lei din suma totală, celelate 4 milioane ea i-a folosit pentru a cumpăra o maşina, calculatoare şi mobilă, în interes personal.

Proiectul "Caravela Culturii" a funcţionat între 2005 şi 2009, sub patronajul personal al liderului comunist Vladimir Voronin, care deţinea atunci funcţia de şef al statului. Scopul declarat al acestui proiect era descoperirea unor noi talente în localităţile în care echipa Lenuţei Burghilă organiza activităţi culturale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: