Probleme la BlackBerry: Mesageria, e-mail-ul și internetul merg prost

miercuri, 12 octombrie 2011

Probleme la BlackBerry: Mesageria, e-mail-ul și internetul merg prost
Foto: tecdiary.com

Mesageria Blackberry, cunoscută ca BBM, a încetat să mai funcționeze acum câteva zile. Utilizatorii nu puteau să trimită mesaje, e-mail-uri, sau uneori nu aveau acces la internet. Oficialii companiei anunțau prin mesajele trimise doar că totul se va ameliora, iar asupra problemei se lucrează. La 36 de ore de la apariția problemei, încă nu a fost rezolvat mare lucru, iar dacă BBM funcționează, atunci cu mari dificultăți, scrie BBC.   


Clienții supărați de cele întâmplate, au invadat rețelele sociale unde postau mesaje despre defecte, sau chiar adresări către Research in Motion, compania din spatele BlackBerry, în care cereau rezolvarea problemei. După câteva ore de la primele mesaje apărute pe internet, RIM a venit cu un mesaj pe unul din conturile Twitter ale companiei.

„Unii utilizatori din EMEA se confruntă cu probleme. Noi suntem în investigare. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create”, scriu cei de la Research in Motion în mesaj.

Problema a apărut la unii utilizatori ai BlackBerry din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, India, Brazilia, Chile sau chiar Argentina. Jurnaliștii nu au stat deoparte de problemă, iar la un eveniment de tehnologii din Londra au adresat nenumărate întrebări oficialilor prezenți din partea RIM, cei din urmă oferind doar promisiuni despre faptul că vor apărea noi informații și anunțând că nu a fost găsită originea problemei.

În cele din urmă, pe 11 octombrie a mai venit un e-mail de la RIM, în care se specifica că problema a fost rezolvată. În pofida acestora, peste foarte puțin timp eroarea a apărut din nou. Până acum, la mai bine de 3 zile de când utilizatorii întâmpină problema, oficialii companiei RIM nu au adresat o precizare despre când va fi totul gata. Ei au specificat în ultimul e-mail trimis presei că un sistem proiectat pentru a rezolva rapid erorile nu a funcționat la timp, și cei care lucrează la rezolvarea erorii au resetat foarte multă informație.

Precizăm că BlackBerry este deținut de compania Research in Motion, care își are sediul în Canada. Primele modele ale telefonului datează încă din 1999, iar din 2003, smartphone-ul deține și servicii de mesagerie, e-mail, internet și altele.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: