Poliția Rutieră îndeamnă șoferii să spună „NU” mitei

miercuri, 12 octombrie 2011

Poliția Rutieră îndeamnă șoferii să spună „NU” mitei
Foto: UNIMEDIA

Nu da mită - corupția te condamnă! Acesta este mesajul panourilor recent amplasate în Capitală, care sunt destinate conducătorilor auto. Campania anticorupție este susținută de Poliția Rutieră și Auto Club Asist, clubul care și-a asumat toate cheltuielile. 

Potrivit serviciului de presă al Poliției Rutiere, acțiunea face parte dintr-o campanie de responsabilizare împotriva corupției, care a fost lansată încă în luna iunie curent în toată țara. Atunci, voluntarii alături de agenții de circulație au distribuit șoferilor pliante cu același conținut: „Nu da mită - corupția te condamnă!”.


„Panourile sunt o continuare a acestei campanii și au scopul să sensibilizeze conducătorii auto, care zilnic sunt tentați să dea mită agenților rutieri. Aceste acțiuni țin de Strategia de reformare a MAI, obiectivul de bază al căreia este combaterea corupției”, explică Dana Andronic, șefa serviciului de presă al PR. 


Cât privește responsabilizarea agenților de circulație, potrivit aceleiași surse, lucrul pe intern se desfășoară în continuu. 

În sectoarele Centru și Botanica ale Capitalei au fost deja amplasate trei panouri, iar în viitor apropiat, acestea urmează a fi instalate în fiecare sector.

UNIMEDIA precizează că potrivit datelor MAI, cazurile de corupție în rândul colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne sunt în scădere. În perioada anului 2010 au fost documentate 84 de cazuri de corupție, în 2011 - 34.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: