PL nu va purta negocieri cu PCRM: Comuniștii au interese meschine

marți, 11 octombrie 2011

PL nu va purta negocieri cu PCRM: Comuniștii au interese meschine
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Liderul PL, Mihai Ghimpu nu va purta negocieri separate cu comuniştii în vederea găsirii unei soluţii pentru alegerea preşedintelui şi nici nu va accepta un compromis cu opoziţia comunistă, deoarece PCRM are interese meschine şi urmăreşte alte scopuri decât cele declarate public. 


Aceasta este reacția liberalilor la articolul lui Petru Bogatu. Analistul politic a scris pe blogul său că Ghimpu este gata să meragă la compromis cu Partidul Comuniștilor.


„PL anunţă repetat că este gata să accepte un compromis şi de această dată, dar în cadrul AIE şi în condiţiile păstrării Alianței şi implicit a majorităţii parlamentare care asigură funcţionalitatea instituţiilor statului”, se spune în declarația liberalilor.

Potrivit comunicatului de presă al partidului, Mihai Ghimpu a vorbit cu preşedintele Parlamentului European Jerzy Buzek că ar putea accepta ca variantă de compromis amânarea adoptării proiectului noii Constituţii. Însă decizia privind varianta de compromis şi soluţia care se impune în privinţa alegerii preşedintelui urmează a fi luată în cadrul AIE şi nu la masa de negocieri cu comuniştii.

UNIMEDIA amintește că Bogatu a scris că Ghimpu şi-a revizuit poziţia în urma vizitei sale la Bruxelles și că a fost convins de oficialii europeni să accepte un compromis cu opoziţia comunistă pentru a menţine AIE la guvernare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: