PCRM va contesta o hotărâre de Guvern la CC

marți, 18 octombrie 2011

PCRM va contesta o hotărâre de Guvern la CC
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Comuniștilor va depune astăzi, 18 octombrie, o contestație la Curtea Constituțională prin care va solicita verificarea legalității prevederilor regulamentului prin care consumatorii care au fost decontectaţi de la energia termică centralizată sunt obligaţi să achite o taxă de până la 20 % pentru tranzitarea energiei termice centralizate şi pentru pierderile pe care le suportă S.A. „Termocom”.


Aceste prevederi fac parte din Regulamentul cu privire la modul de prestare şi achitare a serviciilor locative, comunale şi necomunale pentru fondul locativ, contorizarea apartamentelor şi condiţiile deconectării acestora de la/reconectării la sistemele de încălzire şi alimentare cu apă, aprobat prin hotărârea Guvernului nr. 191 din 19 februarie 2002, în redacţia hotărârii Guvernului nr. 707 din 20 septembrie 2011 cu privire la unele măsuri de eficientizare a funcţionării sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică.  

PCRM consideră că Guvernul, prin aprobarea acestor reglementări, şi-a depăşit grav competenţa, a sfidat principiul legalităţii, principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii, a încălcat dreptul de proprietate şi drepturile consumatorilor, a ignorat principiile unei economii libere şi a unei concurenţe loiale şi a impus prestări neprevăzute de lege.

Potrivit comuniștilor, hotărârea de Guvern menţionată vine în contradicţie flagrantă cu mai multe norme din  Constituţia Republicii Moldova și de aceea ei vor solicita Curţii Constituţionale examinarea acesteia în regim de urgenţă pentru a nu admite prejudicierea şi încălcarea drepturilor consumatorilor şi cetăţenilor Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: