PCRM și PD au spus nu! Deputații vor lucra de Hramul Chișinăului

joi, 13 octombrie 2011

PCRM și PD au spus nu! Deputații vor lucra de Hramul Chișinăului
Sedinta Parlamentului RM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Deputații Parlamentului Republicii Moldova vor să muncească de Hramul Chișinăului. O propunere de a amâna ședința de mâine, venită din partea deputatului Partidului Liberal, Victor Popa, a fost respinsă. Liberalii au fost susținuți doar de colegii liberal-democrați.


„Propun ca ședința de mâine a Parlamentului să fie amânată pentru data de 20 octombrie. Avem și noi familie, rude, vrem să sărbătorim, suntem creștini”, a spus Popa. „E o sărbătoarea creștinească importantă - Acoperământul Maicii Domnului. Eu înțeleg că PCRM se menține pe linia stalinistă. Dar colegii din AIE ar trebui să ne susțină. Să examinăm azi proiectele, iar mâine să mergem la biserică”, l-a completat pe Popa liberalul Valeriu Muntean.

Cei mai harnici se pare că sunt deputații comuniști și democrați, care nu a votat pentru amânarea ședinței.

UNIMEDIA precizează că mâine, 14 octombrie, este sărbătorit Hramul Chișinăului. Premierul Vlad Filat a semnat o dispoziție pprin care ziua de mâine este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare, iar atragerea la muncă a personalului din cadrul aparatelor autorităţilor administraţiei publice centrale, amplasate în mun. Chişinău, se va efectua de către conducătorul autorităţii, în caz de stringentă necesitate.

Ședințele Parlamentului urmează să aibă loc pe 14, 20 și 21 octombrie.

Sursa: UNIMEDIA 
Autor: Ana Rîmbu 


0 Comments: