Partidul lui Tusk câștigă alegerile parlamentare din Polonia

luni, 10 octombrie 2011

Partidul lui Tusk câștigă alegerile parlamentare din Polonia
Foto: diaspora.businesslive.ro

Partidul premierului polonez, Donalnd Tusk, câștigă alegerile parlamentare din Polonia care au avut loc duminică, informează itar-tass.com.


Potrivit datelor preliminare, după procesarea a 93% de buletine de vot, pentru „Platforma Civică” au votat 39% din alegători, iar pentru „Lege şi Justiţie” - 30%. Astfel, partidul premierului polonez în viitorul Sejm va avea 206 din 460 de deputați.


„Aș dori să-i mulţumesc pe toți cei care au votat pentru partidul nostru, și cei care au votat pentru alte partide, deoarece doar împreună vom asuma responsabilitatea pentru Polonia, în următorii patru ani”, a declarat Tusk. Premierul polonez a promis că „va dubla eforturile pentru a obţine o mai bună calitate a vieţii”.

Pe de altă parte, președintele partidului de opoziţie „Lege şi Justiţie”, Jaroslaw Kaczynski, și-a recunoscut înfrângerea. Declarația a fost făcută după anunțarea exit-poll-ului, în conformitate cu care partidul său a obținut locul doi. „Noi respectăm rezultatul alegerilor, însă obiectivul nostru pentru următorii patru ani este să convingem milioane de polonezi, că avem nevoie de schimbări”, a spus Kaczynski.

Potrivit analiștilor politici occidentali, dacă alegerile ar fi fost câștigate de Kaczynski, acest fapt cu siguranţă ar fi condus la tensionarea relaţiilor dintre Polonia şi cei doi „mari vecini” - Rusia şi Germania.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: