NG: Smirnov l-a asigurat pe Putin de susținere

luni, 17 octombrie 2011

NG: Smirnov l-a asigurat pe Putin de susținere
Foto: molgvardia.ru

"Partidul transnistrean pro-smirnovist "Uniunea Populară" a expediat o scrisoarea premierului rus Vladimir Putin, adresându-se acestuia ca viitorului președinte al Federației Ruse. Putin a fost asigurat că regiunea va susține și în continuare politica Moscovei în cazul în care la conducerea va rămâne Igor Smirnov," scrie publicația rusă Nezavisimaia Gazeta.


"Narâşkin poate să spună ce dorește. Este dreptul său de cetăţean al Federaţiei Ruse. Decizia finală îi revine alegătorilor," a declarat pentru "NG" așa zisul Ministrul de Externe al Transnistriei, Vladimir Iastrebceak.
Potrivit autorului articolului, "nesupunerea lui Smirnov este surprinzătoare deoarece din 2006 regiunea supraviețuiește exclusiv datorită finanţării guvernului rus.


Potrivit opoziției transnistrene, actuala "conducere" de la Tiraspol  aplică toate resurse posibile pentru a reduce la tăcere concurenții. Chiar și în condiții de maximă presiune majoritatea deputaților din rmn doresc o schimbare. Totuși, oricine ar veni la putere, acesta va promova o politică pro-rusească. Cu toate că Narîșkin îl susține deschis pe Kaminski, nu se știe dacă majoritatea populației din stânga Nistrului va vota anume această candidatură, conchide autorul articolului.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: