Membrul CCA, Corneliu Mihalache, nemulțumit de schimbările de la Moldova 1

luni, 10 octombrie 2011

Membrul CCA, Corneliu Mihalache, nemulțumit de schimbările de la Moldova 1
Foto: : info-prim.md

„TeleRadio Moldova a exclus ilegal Mesagerul în limba rusă din grila de emisie a televiziunii publice Moldova 1”. Declarația aparține membrului Cosiliului Coordonator al Audiovizualului, Corneliu Mihalache. Potrivit lui, excluderea principalului buletin de știri în limba rusă de la televiziunea publică este un gest cu tentă politică și ar arăta că compania ar fi administrată de interese politice.


În același timp, solicitat de UNIMEDIA, președintele TRM, Constantin Marin, a declarat că, potrivit Codului Audiovizualului, compania nu este obligată să se adreseze CCA pentru schimbările din program. „În Codul Audiovizualului este specificat clar faptul că independența editorială a companiei este garantată prin lege și nu se admit amestecuri ale unor autorități publice”, a spus Marin. 

„Eliminarea din grila de emisie a postului de televiziune Moldova 1 a Mesagerului în limba rusă este un simbol al politicii actuale, un simbol al nepăsării față de oameni, al ignorării intereselor majorității pentru satisfacerea mofturilor minorității”, se specifică în declarația emisă presei de Corneliu Mihalache. În ea se mai menționează că televiziunea publică, care are un buget anual de 70 milioane de lei, împarte cetățenii în „ai noștri” și străini, iar cei din urmă sunt lipsiți de dreptul la informație.


„Noi activăm doar după lege”, a adăugat Constantin Marin, cu referire la acuzația membrului CCA.

UNIMEDIA menționează că, începând de astăzi, 10 octombrie, principalul buletin de știri al zilei de la Moldova 1, „Mesager” în limba română, va fi dufuzat la ora 19:00 și nu la ora 21:00, cum era până acum. Mai mult, odată cu schimbarea orei difuzării jurnalului va fi modificat și formatul acestuia. Tot de astăzi, buletinul de la ora 21:00, în limba română, va avea o durată de doar 15 minute. În același timp, în schimbul jurnalului în limba rusă de la ora 19:00, Moldova 1 va difuza pe parcursul zilei trei buletine în limba rusă - la ora 9:00, 17:00 și 23:00.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: