Jitaru pledează nevinovat: În această situație sunt țapul ispășitor

luni, 31 octombrie 2011

Jitaru pledează nevinovat: În această situație sunt țapul ispășitor

Directorul companiei „Global Business Consultanță”, Petru Jitaru, învinuit de escrocherie de un grup de tineri, care au vrut să ajungă la muncă în SUA și Canada, susține că nu este vinovat, iar acuzațiile aduse lui nu se bazează pe probe, ci pe emoții.


„Acest grup de cetățeni operează cu insinuări, presupuneri și emoții, dând o interpretare tendențioasă, superficială și incorectă a situației, totodată dezinformând opinia publică ”, se spune în declarația lui Jitaru.


Potrivit sursei, compania „Global Business Consultanță” a fost vândută, iar noului administrator i-au fost transmise procesele verbale corespunzătoare, toate documentele societății, documentele ce țin de clienți, actele contabile, banii aflați la balanța societății. Ulterior, firma a fost vândută către un alt proprietar.

La rândul său, Ana Axintie, a declarat pentru UNIMEDIA că tinerii au achitat banii pentru contractele de muncă în timpul când Petru Jitaru era director al companiei. „După ce a vândut firma nu ne-au prezentat noul proprietar, nici nu ne-au informat despre contractele noastre”, a menționat sursa citată.

UNIMEDIA amintește că, un grup de tineri au declarat, la o conferință de presă, că circa 150 de persoane au devenit victime ale unei firme care le-a propus contracte de muncă în SUA și Canada. După ce au achitat companiei „Global Business Consultanță”, fiecare câte 2-3 mii de euro, tinerii au rămas fără bani și contracte de muncă. Aceștia îl acuză pe directorul instituției, Petru Jitaru, că i-a înșelat și a fugit cu banii. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: