În premieră la Chişinău vine Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est

miercuri, 12 octombrie 2011

În premieră la Chişinău vine Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est

Începând cu 3 noiembrie până pe 6 noiembrie anul curent, la cinematograful ODEON vor fi derulate peste 50 de titluri de scurt şi lung metraj. Producţiile internaţionale, româneşti şi moldoveneşti, fac parte dintr-o ediţie specială a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie.


Programele prevăd o diversitate de filme de animaţie de arhivă din România, Republica Moldova, cât şi filme ce fac parte din producţiile internaţionale recente şi din cele premiate la festivaluri importante din întreaga lume.


Acest festival este în premieră la Chişinău, iar în aceste zile vom avea parte nu doar de proiecţii, ci şi un concept foarte dinamic şi modern. Totodată se pregătesc şi surprize.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie "Anim'est" este cel mai important şi cunoscut în România, Europa Centrală şi de Est. A fost înfiinţat în 2006 şi pe parcursul primelor 6 ediţii a adunat peste 65.000 de spectatori la cele peste 2.200 de filme de animaţie.

Acest eveniment se desfăşoară cu suportul Primăriei Municipiului Chişinău, Ministerului Culturii din Republica Moldova şi Moldova Film. 

Sursa: UNIMEDIA
Autor: Olga Cheptene


0 Comments: