Guvernul de la Chişinău nu reacţionează la politica "controversată" a lui Smirnov

duminică, 16 octombrie 2011

Guvernul de la Chişinău nu reacţionează la politica
Foto: kp.ru

Politica liderului de la Tiraspol este controversată pentru moment, iar multe acţiuni se fac şi din perspectiva aşa-ziselor alegeri care vor avea loc în decembrie. Declaraţia a fost lansată de către vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit oficialului, Chişinăul nu recunoaşte scrutinul care urmează să aibă loc în decembrie curent în Transnistria,  nu recunoaşte candidaţii înscrişi pe listele de alegeri şi evident nu poate sprijini unul sau altul dintre aceşti candidaţi.


Din acest motiv, partea moldovenească nu reacţionează la declaraţiile şefului administraţiei prezidenţiale de la Kremlin, Serghei Narâşkin, care a spus că decizia liderului de la Tiraspol de a candida pentru al cincilea mandat este un pas greşit. "Este o practică generală, când din partea unor parteneri străini vin mesaje de susţinere pentru unul sau altul dintre candidaţi într-o eventuală cursă electorală", crede Carpov.

Autorităţile de la Chişinău nu reacţionează nici la recenta decizie a lui Smirnov, prin care Transnistria nu trece la ora de iarnă, considerând-o încă o dovadă a politicii controversate a acestuia. 

"Acţiunile domnului Smirnov sunt contradictorii - pe de o parte dânsul a fost în Germania, a avut un şir de întrevederi cu primul ministru al Republicii Moldova şi ca urmare la Moscova s-a decis reluarea negocierilor oficiale. În acelaşi timp uitaţi-vă ce se întâmplă în Tiraspol - ultima decizie a domnului Smirnov, de a nu trece la fusul orar împreună cu Republica Moldova, împreună cu Chişinăul, care ar corespunde practicii europene. Astfel regiunea transnistreană, sau Smirnov doreşte să menţină fusul orar împreună cu Ucraina şi Federaţia Rusă. Deci, politica liderului de la Tiraspol este controversată pentru moment. Înţeleg că multe acţiuni se fac şi din perspectiva aşa-ziselor alegeri",  a declarat vicepremierul.

UNIMEDIA precizează că recent, Igor Smirnov a semnat un ordin, potrivit căruia Transnistria nu va trece la ora de iarnă. Astfel, pe teritoriu Republicii Moldova vor exista două fusuri orare. Chişinăul nu a anunţat deocamdată despre unele măsuri întreprinse în acest sens.  


Sursa: UNIMEDIA





0 Comments: