Google+, în minus: Trafic în scădere

marți, 11 octombrie 2011

Google+, în minus: Trafic în scădere
poză simbol

Deși inițial, Google+ era o rețea promițătoare, cu trafic foarte mare, care ajungea și până la 1200%, acum interesul pentru acest site a început să scadă. Nici concurența cu Facebook nu mai este un motiv, dar nici update-urile aduse. O companie de analize online a realizat un studiu în acest sens și a dedus că interesul pentru rețeaua celor de la Google pur și simplu scade.


Compania de cercetare Chitika a urmărit mai mult timp evoluția traficului site-ului Google+, înainte de lansare, cât și după. „Din prima zi de lansare publică, serviciul Google+ a înregistrat un boom al traficului, după acest moment același trafic a scăzut cu 60%”, comunică cei de la Chitika.


Mai mult, estimarea recentă a numărului de utilizatori spune că Google+ are peste 43 milioane de utilizatori, iar Facebook, care s-a lansat mult mai devreme, ajunge la peste 800 milioane de conturi. Deși pe Facebook mai există și conturi fake, adică create de utilizatori care nu le folosesc, sau mai multe conturi controlate de un utilizator, diferența dintre aceste două rețele poate fi afectată.

UNIMEDIA amintește că la mijlocul lunii iunie, în urma unor estimări, Google încă era o amenințare pentru Facebook. Pe rețeaua creată de compania Google se înregistrau tot mai mulți oameni, motivați fiind și de noutățile cu care venise pe piață noul site. 

Menționăm că Google+ s-a lansat oficial pe 20 septembrie, însă până atunci ea putea fi accesată doar de utilizatorii care primeau invitații de la prietenii deja înregistrați, numărul acestora fiind limitat.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la hit.ro


0 Comments: