(doc) Patronul JurnalTV, Victor Țopa, condamnat la 10 ani de închisoare?

vineri, 21 octombrie 2011

(doc) Patronul JurnalTV, Victor Țopa, condamnat la 10 ani de închisoare?
Foto: jurnal.md

Noutăți pe frontul Mișcării Antimafie. O scrisoare trimisă la redacția UNIMEDIA anunță că patronul Jurnal Trust Media, Victor Țopa, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Potrivit vizitatorului, documentul face trimitere la un caz mai vechi, legat de VictoriaBank. 

"În data de 19 octombrie 2011 în privința cetățeanului Victor Țopa a fost pronunțată sentința prin care acesta a fost recunoscut vinovat comiterea infracțiunii prevăzute de art. 189, alin (6) CP (șantajul, adică cererea de a se transmite cu dreptul asupra bunurilor proprietarului amenințând cu violența persoana și rudele acesteia, urmate de dobândirea bunuriloir cerute, sărvârșite în proporții deosebit de mari), fiind stabilită o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 10 ani cu ispășirea acesteia în penitenciar de tip închis", se menționează în scrisoarea anonimă remisă la adresa UNIMEDIA.


Victor Țopa nu a comentat deocamdată documentul trimis presei. Sergiu Mocanu a confirmat pentru UNIMEDIA informația din scrisoare, precizând că mai este o persoană condamnată. 



Amintim că Victor Țopa, alături de Viorel Țopa, Sergiu Mocanu și Răzvan Paveliu au declanșat Mișcarea Antimafie împotriva vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, în vara anului 2010. Ultimul a fost acuzat că și-a pus sub control toate instituțiile statului și fabrică dosare împotriva persoanelor incomode. Mai mult, Mocanu l-a acuzat pe Plahotniuc că ar sta în spatele atacului raider asupra Moldova-AgroindBank din această vară.

În luna septembrie a acestui an, Victor Țurcan, fostul președintele VictoriaBank a organizat o conferință de presă în care a declarat că "Viorel și Victor Țopa sunt niște bandiți, care acum 4 ani, prin escrocherie ș-au însușit 14% din acțiunile VictoriaBank. Potrivit lui, abia peste cîțiva ani, „luându-și inima în dinți”, adevărații acționari, adică fostul vicepreședinnte VB și cumnata lui Țurcanu, Alina Prodisvet, soția lui Țurcanu - Valentina Țurcan și compania Profinanțe SRL, au ignorat amenințările și prin judecată, și-au redobândit pachetul de acțiuni". De cealaltă parte, Viorel Țopa a declarat în septembrie pentru UNIMEDIA că Țurcanu a fost eliberat în 2005 de CCCEC, la intervenția Procuraturii Generale, iar aceste două instituții acționează la comanda prim-vicepreședintelui Parlamentului. „Iată că Țurcanu nu-l mai învinuiește pe Plahotniuc de nimic, ba chiar și disciplinat votează absolut tot „ce trebuie” în VictoriaBank”, spune Viorel Țopa în declarația sa.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: