David Haye pleacă din box

marți, 11 octombrie 2011

David Haye pleacă din box
Foto: gossipsports.com

Pugilistul britanic, David Haye pleacă din lumea boxului. Sportivul a decis că, după ce împlinește 31 ani, nu va mai practica acest sport. Acesta a trimis și o solicitare în acest sens către British Boxing Board of Control, scrie tabloidul britanic TheSun


„Am primit luni (10 octombrie) un e-mail, în care Haye mă anunță că nu va mai continua”, spune secretarul British Boxing Board of Control, Robert Smith. Mai mult, acesta a anunțat că Consiliul de Box din Marea Britanie va discuta miercuri asupra cazului. „Nu există speranțe ca licența lui Haye să fie reînoită”, a adăugat Smith.


Mai mult, lupta din 2 iulie, contra Vladimir Klitschko, a fost un eșec și o mare dezamăgire pentru Haye. Atunci, britanicul și-a pierdut centrua WBA, care a ajuns la ucrainean, alături de alte trei, WBO, IBF ȘI IBO.

UNIMEDIA amintește că, cel mai așteptat meci de box de la categoria grea din ultima perioadă, dintre Vladimir Klitschko și David Haye s-a terminat în iulie cu victoria ucraineanului. Triplul campion mondial a câștigat la puncte în cele 12 reprize în fața englezului. Deși publicul aștepta un KO din partea lui Klitschko, Haye s-a ținut bine în toate reprizele.

Mai mult, eșecul britanicului a fost completat și de faptul că în perioada dinainte meciului, Haye a adresat un șir de amenințări la adresa lui Klitschko. În 2009 aceștia urmau să se dueleze, meciul însă a fost amânat din cauza faptului că britanicul se accidentase. Klitschko declara la acea vreme că adversarul său nu era pregătit pentru ring în acel moment. Frații Klitschko dețin la moment toate centurile de la categoria grea.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: