Cupa Guvernului a plecat la Gura Galbenei

luni, 17 octombrie 2011

Cupa Guvernului a plecat la Gura Galbenei
Foto: fmf.md

Ediția a VI-a a Cupei Guvernului a fost câștigată de Liceul Teoretic „Hiperion” din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia. Meciul dintre „Hiperion” și LT „Olimp”, din Sângerei, s-a încheiat cu scorul de 2:1. Finala a avut loc în Telenești.


Astfel, locul II este deținut de Liceul „Olimp”, iar pe locul III a ajuns echipa Liceului Teoretic din satul Cobani, raionul Glodeni, care a învins cu scorul 3:2 echipa din Congaz, raionul Comrat. La Cupa Guvernului din acest an au participat peste 24000 de elevi, de la 1504 echipe.

Potrivit FMF, drept cel mai bun jucător a fost desemnat Ion Sârghi din Cimișlia, cel mai bun fundaș - Constantin Palic din Congaz, mijlocaș - Ion Urvantev din Sângerei și cel mai bun atacant a fost ales Victor Pulbere de la echipa câștigătoare. Cel mai spectaculos gol a fost marcat de Victor Pulbere, iar premiul „Simpatia publicului” a ajuns la Victor Stâna, care a evoluat pentru campioni.

UNIMEDIA precizează că turneul republican de fotbal „Cupa Guvernului” a fost organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și a Federației Moldovenești de Fotbal. Primele ediții ale competiției au fost câștigate de Liceul Teoretic din Lopatnic, Edineț, în 2006 și 2008. Liceul „Minerva” din Chișinău deține trofeul din 2007, LT „Mihai Eminescu” din Edineț, pe cel din 2009, iar LT din Congaz, raionul Comrat, a câștigat Cupa anul trecut.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: