Conferinţă ştiinţifică dedicată aniversării a 20-a a independenţei R. Moldova, organizată la Lisabona

vineri, 21 octombrie 2011

Conferinţă ştiinţifică dedicată aniversării a 20-a a independenţei R. Moldova, organizată la Lisabona

În contextul activităţilor dedicate aniversării a 20-a a independenţei Republicii Moldova, Ambasada ţării noastre în Republica Portugheză în parteneriat cu Academia de Ştiinţe din Lisabona a organizat o conferinţă ştiinţifică, la care au participat membri ai corpului diplomatic străin acreditaţi în Portugalia, reprezentanţi ai mediilor academice şi de creaţie, liderii asociaţiilor culturale ale moldovenilor din Portugalia. Despre aceasta anunță un comunicat remis la adresa UNIMEDIA.


Prezent la eveniment în calitate de reprezentant oficial din partea Republicii Moldova, Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, membru al Guvernului, a făcut o trecere panoramică în revistă a celor 20 de ani de independenţă. Duca a înmânat profesorului Eduardo R. de Arantes e Oliveira, preşedintele Academiei de Ştiinţe din Lisabona, o copie a  Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, care va fi păstrată în Muzeul Academiei portugheze.


La rândul său, Valeriu Turea, Ambasadorul RM în Republica Portugheză, s-a referit la eforturile depuse de autorităţi, în consens cu voinţa poporului, de a edifica un stat modern, bazat pe principii de drept, care are drept obiectiv strategic aderarea la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova are convingerea că Uniunea Europeană este suficient de inteligentă şi puternică să depăşească criza în care se află şi să înţeleagă că „sfârşitul istoriei” nu e nici aici şi nici acum. La rândul ei, Moldova are suficientă răbdare, dar şi voinţă politică necesară pentru a demonstra că poate intra în spaţiul comunitar, la timpul cuvenit, pe principii de meritocraţie”, a menționat Turea. 

 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: