Chevrolet Spark electric vine pe piaţă în 2013

joi, 13 octombrie 2011

Chevrolet Spark electric vine pe piaţă în 2013

Chevrolet a anunţat oficial că va produce o versiune cu propulsie 100% electrică a modelului Spark. Chevrolet Spark EV va fi vândut într-o ediţie limitată în anumite state din SUA şi pe pieţe globale începând cu 2013.


„Spark EV oferă clienţilor ce trăiesc în mediul urban şi au de făcut drumuri scurte în comunitate o opţiune complet electrică”, spune Jim Federico, inginer şef pentru vehicule electrice la Chevrolet. „Noul model va completa gama Chevrolet în creştere a vehiculelor electrice, ce include acum modelul Volt cu autonomie extinsă şi Malibu Eco cu tehnologie eAssist.”

Feedbackul de la participanţii la proiectul pilot a Chevrolet cu maşini electrice în Shanghai (Sail EV), Coreea (Cruze EV) şi India (Beat EV) va fi încorporat în noul Spark EV.

„Flotele noastre demonstrative continuă să ofere informaţii preţioase cu privire la nevoile clienţilor ce trăiesc în mediile urbane”, spune Federico. „Spark EV este încă un pas în planul Chevrolet de a oferi clienţilor o varietate de soluţii de electrificare pentru a satisface nevoile oamenilor de mobilitate”.

Compania A123 System va furniza pachetul de baterii Li-Ion care va propulsa modelul Chevrolet Spark EV. Detaliile despre pieţele unde va fi disponibil modelul, informaţiile tehnice şi preţurile vor fi anunţate mai târziu, conform comunicatului de presă al companiei americane.





Video: Chevrolet Spark EV



0 Comments: