Ambasada Ungariei va elibera vize cu date biometrice

marți, 11 octombrie 2011

Ambasada Ungariei va elibera vize cu date biometrice
poză simbol

Centrul comun de vize, administrat de către Ambasada Ungariei în Republica Moldova, va emite de astăzi, 11 octombrie, pentru cetățenii din Republicii Moldova vize cu date biometrice. Despre aceasta a anunțat ambasadorul Ungariei la Chişinău, György Varga, în cadrul unei conferințe de presă.


Potrivit sursei citate, Centrul va emite vize solicitantului în baza dosarelor de acte, dar și amprentelor degetelor. Doar președintele, prim-minsitrul țării și delegația oficială a acestora nu vor fi nevoiți să depună amprentele, dar și copii până la 12 ani și persoanele care fizic nu pot face acest lucru.


„Procedura se va efectua o dată la cinci ani, după ce solicitantul a depus amprentele degetelor și se numește - viza information sistem”, a explicat ambasadorul. Acesta a mai menționat că prețul vizelor nu se va schimba. 

György Varga a spus că în următorii trei ani cu acest sistem vor opera toate Ambasadele din Europa.

UNIMEDIA menționează că Centrul Comun de vize, de pe lângă Ambasada Ungariei din Chişinău, a fost creat în 2007 și eliberează vize pentru 15 state din Europa. În prezent, Centru emite circa 200 de vize pe zi.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: