Afaceri cu mercur în Capitală: Două persoane reținute

luni, 31 octombrie 2011

Afaceri cu mercur în Capitală: Două persoane reținute
Foto: dp.ric.ua

Oamenii legii au reținut 2 persoane, cu vârsta de 51 și respectiv, 61 de ani, domiciliați în raionul Glodeni, suspectați în comercializarea mercurului alb. Inculpații au fost surprinși de poliție în momentul în care intenţionau să comercializeze 24 kg de mercur alb, contra sumei de aproximativ 2 mln lei.


Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, mercurul a fost depistat şi ridicat din mijlocul de transport de marca Dacia al unuia dintre suspecți, care activează la o întreprindere care oferă servicii de taximetrie din orașul Glodeni. 


Mercurul a fost introdus în Moldova pe cale de contrabandă din Federaţia Rusă (regiunea Sverdlovsk), fiind procurat la un preţ redus de la persoane actualmente nestabilite. Scopul suspecților ar fi comercializarea substanței chimice la un preţ majorat obţinând în urma tranzacţiei un profit considerabil. 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală „Încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor, materialelor şi deşeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice”. 

Persoanele reţinute și-au recunoscut integral vina, iar dacă vinovăția le va demonstrată, ei riscă de la 3 la 10 ani de închisoare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: