24 mii de copii din Moldova vor primi jucării LEGO

marți, 11 octombrie 2011

24 mii de copii din Moldova vor primi jucării LEGO
Foto: mediafax.ro

24 mii de copii din 400 de grădinițe și centre comunitare din cele maivulnerabile regiuni din țară vor primi seturi de jucării LEGO în valoare de jumătate de milion de dolari, transmite serviciul de presă UNICEF Moldova.


Primii care vor beneficia de aceste jucării sunt copii de la Grădinița Nr.1 din satul Puhoi, raionul Ialoveni. La evenimentul de înmânare a lotului de jucării au participat ambasadorul Danemarcei în Moldova - Michael Sternberg, reprezentantul UNICEF Moldova – Alexandra Yuster și ministrul Educației –Mihail Șleahtițchi .

Potrivit datelor UNICEF, în Republica Moldova 38% din copiii din zonele rurale trăiescîn condiții nefavorabile, iar grădinițile nu dispun de materiale necesare pentru dezvoltarea micuților. Jucăriile LEGO sunt recunoscute la nivel internațional pentru faptul că dezvoltă intelectualitatea la copii.


Această donație a fost posibilă datorită unui parteneriat dintre UNICEF și Fundația LEGO,cu suportul Ambasadei Danemarcei în R.Moldova și Ministerul Educației RM.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: