Rusia și Ucraina vor insista asupra reluării dialogului oficial între Chişinău şi Tiraspol

sâmbătă, 4 iunie 2011

Rusia și Ucraina vor insista asupra reluării dialogului oficial între Chişinău şi Tiraspol
Foto: UkrInform

Moscova va insista asupra reluării dialogului oficial între Chişinău şi Tiraspol în cadrul consultărilor privind reglementarea transnistreană care va avea loc la 21 iunie la Moscova, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov în cadrul unei conferințe de presă la Odessa.


"Suntem hotărâţi să reluăm procesul de soluţionare politică. Dorim să negociem cu toate părţile interesate, în primul rând cu Chişinăul şi Tiraspolul, pentru ca la întâlnirea de la Moscova pe 21 iunie, să fie reluate oficial discuțiile privind soluţionarea politică în formatul "5 +2 ", a mai spus șeful diplomației ruse.

Vorbind despre viitorul politic al regiunii, Lavrov a menţionat că există o poziţie generală care trebuie să fie găsit un compromis în cadrul integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, Transnistria având statut garantat politic special. "În această ordine de idei, nu avem careva divergențe cu Ucraina", a mai spus ministrul rus de externe.

La rândul său, Ucraina, ca şi celelalte state participante în reglementarea transnistreană sunt cointeresate în a reveni la negocierile în formatul 5 +2, a declarat ministrul ucrainean de externe, Konstantin Grișcenko.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la UkrInform


0 Comments: