A doua persoană reținută în cazul delapidărilor de la Chișinău Gaz

miercuri, 1 iunie 2011

A doua persoană reținută în cazul delapidărilor de la Chișinău Gaz
Foto: jurnsl.md

Procurorii Anticorupţie au reţinut-o pe contabila întreprinderii Chişinău Gaz, care este bănuită de delapidarea averii străine, anunță serviciul de presă al Procuraturii Generale.


Imediat după demascarea ilegalităţilor comise la întreprindere, contabila a depus cerere de eliberare din proprie iniţiativă. Din datele preliminare reiese că persoanele bănuite transmiteau personal contabilei sumele pentru consumul de gaze.

Procuratura Anticorupţie anunţă ca aceasta este a doua persoană reţinută pe acest caz, după reținerea bărbatului de 25 de ani, bănuit că ar fi intermediat delapidările de la Chişinău Gaz.

Tânărul găsea consumatori care acceptau să-i plătească o sumă mai mică decât cea indicată în factură, după care acesta convenea cu funcţionari din cadrul Chisinău Gaz „lichidarea datoriilor”. Astfel, în factura beneficiarului apăreau datorii „0”, iar de facto, în contabilitatea furnizorului acestea persistau. 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală urmează a fi stabilite toate persoanele implicate în această schemă de fraudare, începînd cu funcţionari din cadrul SRL „Chişinău Gaz”, intermediarii implicaţi dar şi persoanele fizice - beneficiari care au achitat ilegal serviciile comunale pentru gaze naturale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: