19 oameni ucişi de bacteria E.coli în Germania şi Suedia

sâmbătă, 4 iunie 2011

19 oameni ucişi de bacteria E.coli în Germania şi Suedia
Foto: clubafaceri.ro

Bacteria E.Coli a ajuns şi în Statele Unite ale Americii. 4 persoane care au călătorit recent în Germania au fost infectate. Autorităţile americane le ţin sub supraveghere. Şi fac teste pentru a stabili cu exactitate, dacă e vorba de aceeaşi tulpină de E.coli care s-a răspândit şi în Europa. 


În întreaga lume, numărul celor contaminaţi depăşeşte 1.700. Bacteria a ucis 19 persoane, majoritatea în Germania. Din fericire, în România n-a fost raportat încă niciun caz suspect.

Potrivit specialiştilor citaţi de Reuters, noua tulpină combină toxicitatea bacteriei obişnuite cu un adeziv puternic care o lipeşte de intestinele persoanei contaminate. Este cea mai periculoasă formă de E.Coli întâlnită până acum. Iar situaţia e cu atât mai alarmată cu cât, experţii nu reuşesc să identifice sursa primară a contaminării.

"Nu ştim de unde apare patogenul E.Coli, dar acesta de obicei trăieşte în intestinele bovinelor", a declarat bacteriologul Rolf Stahl.

Iniţial se credea că sursa de contaminare ar putea fi castraveţii din Spania. Aceştia au fost însă eliminaţi de pe lista de suspecţi. Acum nu se ştie nici măcar dacă legumele în general stau la baza infecţiilor din Europa. Totuşi, Rusia a interzis importurile de legume proaspete din toate ţările Uniunii Europene.

Sursa: realitatea.net 


0 Comments: