(video) Valeriu Streleț - noul lider al fraţiunii PLDM din Legislativ, care îl va înlocui pe Godea

marți, 10 mai 2011

(video) Valeriu Streleț - noul lider al fraţiunii PLDM din Legislativ, care îl va înlocui pe Godea
Foto: parlament.md

Rectificare! Deputatul Valeriu Streleț este noul preşedinte al fracţiunii PLDM din Parlament. Decizia a fost făcută publică în urmă cu câteva minute. Grupul de deputaţi liberal-democraţi s-au reunit în şedinţă pentru a hotărî cine îl va înlocui în această funcţie pe fostul prim-vicepreşedinte PLDM, Mihai Godea, după ce acesta a părăsit fracţiunea şi a devenit deputat independent.

Fiecare deputat a venit cu propuneri, după care s-a votat. în primul tur au fost 9 candidaţi, iar în cel de-al doilea au ieşit doar trei - Tudor Deliu, Angel Agachi şi Valeriu Streleţ. Cu votul majorităţii, 19 voturi din 31, a fost ales Valeriu Streleţ. Pentru că Streleţ era vicepreşedinte al fracţiunii, noul vicepreşedinte al fracţiunii a devenit Tudor Deliu. Totodată, Simion Furdui a fost desemnat membru al Biroului Permanent al Legislativului.


Potrivit deputaţilor PLDM, retragerea din  partid a deputatului Mihai Godea nu afectează în niciun fel unitatea şi funcţionalitatea fracţiunii.

"Decizia fostului coleg este bazată exclusiv pe raţiuni de ordin subiectiv, iar motivele invocate sunt nefondate. Totodată, considerăm că retragerea dintr-un partid, la fel ca şi înscrierea, este un drept firesc al fiecărui cetăţean", se menţionează în declaraţia fracţiunii parlamentare PLDM.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: