(video) Tony Hawks despre moldoveni și fimul ”Tenis cu moldovenii”

miercuri, 11 mai 2011

(video) Tony Hawks despre moldoveni și fimul ”Tenis cu moldovenii”
Foto: jurnal.md

Scriitorul britanic Tony Hawks, autorul cărții și filmului ”Tenis cu moldovenii” este unul dintre primii occidentali care a venit în R. Moldova, în 1998 și a încercat să înțeleagă oamenii și cultura de aici pentru a filma pelicula ”Tenis cu moldovenii”, în 2010. Acum filmările sunt pe sfârșit, iar Hawks este din nou în Moldova.


Autorul cărții care a devenit bestseller în Anglia, a declarat astăzi, 11 mai, în cadrul unei conferințe de presă că la baza filmului stă un pariu nebunesc a lui Tony și un prieten de-al lui. Acesta a pariat că va învinge la tenis pe toți fotbaliștii din naționala Moldovei.

”În filmul ”Tenis cu moldovenii” au jucat peste 30 de actori din R. Molodva. Am început să filmăm în anul 2010, de aceea a fost deficil să redăm atmosfera anilor '90. Actualmente, mai avem de înregistrat încă 6-7 scene și posibil, în acest an va avea loc premiera mondială a filmului”, a afirmat Hawks.

Autorul cărții ”Tenis cu moldovenii” a mărturisit că țara noastră s-a schimbat mult din 1998: ”Am observat multe mașini luxoase în Chișinău, cred că oamenii în acest mod vor să demonstreze că o duc bine. Au apărut și multe clădiri noi, însă situația nu s-a schimbat și în localitățile rurale”, a opinat Tony.

Totodată, acesta este încântat de oamenii de la țară, care sunt foarte ospitalieri și sufletiști.

În acest an Tony Hawks a venit în R. Moldova pentru a asista la premiera filmului ”În jurul Irlandei cu un frigider”, care va fi prezentat în cadrul Festivalului Filmului European, la cinematograful Gaudeamus, la 13 mai. Pelicula, de asemenea, a fost filmată după scenariu lui Hawks și are la bază un alt pariu.

Menționăm că banii adunați din vânzările cărții ”Tenis cu moldovenii”, Tony Hawks i-a donat unui centru destinat copiilor bolnavi din R. Moldova.



Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: