(video) Panglica tricolor în memoria victimelor celui de-al doilea Război Mondial

luni, 9 mai 2011

(video) Panglica tricolor în memoria victimelor celui de-al doilea Război Mondial
Poză simbol
Foto: flux.md

O mie de panglici tricolor au fost împărţite astăzi, 9 mai, în Scuarul de pe lângă Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Evenimentul, cu genericul „Tricolorul solidarităţii”, a fost organizat de către Mişcarea „Democraţia Acasă” şi este un răspuns celor care distribuie panglica Sfântului Gheorghe.


Potrivit organizatorilor, panglica Sfântului Gheorghe este un simbol care divizează în continuare societatea, de aceea au decis să ofere panglici tricolor în memoria celor care au avut de suferit în anii celui de-al doilea Război Mondial. „Nu avem nimic împotriva simbolului unui martir creştin ortodox, însă noi avem un simbol național tricolorul care are menirea să ne unească. Prin acest eveniment ne dorim să promovăm mai multă solidaritate, toleranță și unitate națională”, a declarat liderul mişcării, Vasile Costiuc.

La eveniment şi-a făcut apariţia şi candidatul liberalilor la funcţia de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care a început şi el să distribuie panglici tricolor, fapt ce i-a nemulţumit pe organizatorii acţiunii. Potrivit lui Costiuc, Chirtoacă a încercat să politizeze acest eveniment şi să-şi facă campanie electorală pe seama lui.

Acţiunea a fost marcată şi de un incident între o doamnă, care a participat la eveniment, şi un grup de susţinători PCRM. Femeia s-a arătat indignată că „tinerii au încercat să pericliteze buna desfăşurare a acţiunii”. Ea a încercat să-i lovească cu poşeta pe care o avea asupra sa şi a fost bruscată de către reprezentanţii comuniştilor.



Sursa: UNIMEDIA

 


0 Comments: