(video) Oleg Efrim a depus jurământul în calitate de ministru al Justiției

miercuri, 11 mai 2011

(video) Oleg Efrim a depus jurământul în calitate de ministru al Justiției
Foto: justice.gov.md

Oleg Efrim a depus astăzi, 11 mai, jurământul în fața președintelui interimar al Republicii Moldova Marian Lupu, în calitate de ministru al Justiției.


„Jur să-mi dăruiesc toata puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei”, a apus Efrim după care a sărutat drapelul RM.

La ceremonie a fost prezent şi prim-ministrul Vlad Filat, care a ciocnit împreună cu Marian Lupu şi Oleg Efrim câte o cupă de şampanie.

Tot astăzi, președintele interimar Marian Lupu a emis un decret prin care Oleg Efrim a fost numit în funcția de ministru al Justiției. Prin alt decret prezidențial Alexandru Tănase a fost revocat din funcția de ministru al Justiției în legătură cu numirea sa în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Potrivit liderului PLDM, candidatura pentru funcția de ministru al Justiției a fost identificată încă la începutul lunii aprilie, după ce Alexandru Tănase a renunțat la acest post în favoarea funcției de judecător la Curtea Constituțională. Ministrul Justiției a declarat că actual viceministru al Justiției, Oleg Efrim ar fi cel mai potrivit candidat.

„Oleg Efrim va fi noul ministru al Justiției. Cred că asta este cea mai corectă decizie”, a spus Vlad Filat, atunci când a anunţat cine îl va înlocui pe Tănase.

Oleg Efrim are 35 ani, este căsătorit și are un copil. Este doctorand în drept. În anii 2002 -2008 a activat în calitatea de  avocat parlamentar (Ombudsman) al Republicii Moldova, în cadrul Centrului pentru drepturile omului, iar anterior - în calitate de avocat în cadrul Biroului asociat de avocaţi "Avornic&Partenerii". Din 2009 este viceministru al Justiţiei. 



Sursa: UNIMEDIA
Video: privesc.eu 


0 Comments: