(video, foto) Protest ortodox cu clopote și cruci în centrul Capitalei: Să stați strajă la hotare

miercuri, 18 mai 2011

(video, foto) Protest ortodox cu clopote și cruci în centrul Capitalei: Să stați strajă la hotare
Foto: UNIMEDIA

Sute de credincioși din cadrul Asociațiilor Ortodoxe din Republica Moldova, înarmați cu cruci, icoane și clopote, au venit astăzi, 18 mai, în fața Guvernului și au cântat rugăciuni în semn de protest față de înregistrarea Ligii Islamice. Aceștia au înaintat un demers prim-ministrului Vlad Filat în care cer revizuirea înregistrării legii Cultelor. 

”Să stăm straje la hotare, să păzim acest pământ” este testamentul voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, care este valabil și în zilele noastre. Mitropolia Moldovei se solidarizează cu acest protest organizat de Alianța Asociațiilor Otrodoxe contra actualei legi privind cultele religioase”, a declarat prodiaconul Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, Ion Brașoveanu.


Potrivit sursei citate, unele culte religioase au o doctrină antistatală și antisocială. ”Înregistrarea unor culte clandestine sau schismatice crează tensiuni și neliniște în comunitățile existente”, a mai menționat prodiaconul.

Prezent la protest, secretarul general adjunct al Guvernului, Anatolie Onceanu, a afirmat că demersul va fi examinat după revenirea în ţară a prim-ministrului Vlad Filat, care efectuează în aceste zile o vizită în Republica Federală Germania.

Tot astăzi, Coaliția Nediscriminare a pichetat Mitropolia Moldovei în semn de protest față de manifestările intolerante și promovarea discriminarii cultelor religioase minoritare.

Amintim că Ministerul Justitiei a înregistrat Liga Islamică la 14 martie, după ce ani la rând reprezentanţilor acestui cult le-a fost refuzată înregistrarea oficială în Republica Moldova.





Vezi aici o galerie foto de la eveniment.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: