(video) DUREROS: Un jucător a confundat capul adversarului cu mingea

miercuri, 18 mai 2011

(video) DUREROS: Un jucător a confundat capul adversarului cu mingea
Foto: captura video

Momente de groază marţi seară, la meciul Racing Genk - Standard Liege, decisiv pentru titlu în Belgia.


Cum determinarea jucătorilor a fost dusă la extrem, acest lucru a dus la un moment în care tot stadionul a amuţit: Mehdi Carcela, de la Stanard, a primit un şut puternic în plină figură de la Chris Mavinga, care a încercat să degajeze balonul din faţa sa. Carcela a căzut inert la pământ şi secunde bune nimeni nu a mai respirat pe stadion, nici spectatori, nici jucători. Unii dintre ei chiar plângeau, cum a fost cazul lui Meme Tchite.

În urma impactului extrem de violent, toată lumea se temea de ce e mai rău iar secundele au trecut extrem de greu până când crainicul stadionului a anunţat că Mehdi era viu. Imaginile sunt sugestive şi explică întru totul temerile celor care au asistat la incident:






După ce i-a fost acordat primul ajutor, fotbalistul, inconştient, a fost scos de pe teren pe targă şi transportat pentru investigaţii amănunţite la spitalul din Genk. În ambulanţă, Mehdi şi-a recăpătat cunoştinţa, iar odată ajuns la spital medicii au constatat existenţa mai multor fracturi la nivelul oaselor feţei. Aceştia au decis că este în regulă ca el să fie transferat la Liege, unde a petrecut apoi noaptea sub supraveghere medicală.


Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar Racing Genk a devenit din nou campioană a Belgiei, beneficiind de o prevedere a regulamentului, cu toate că a încheiat play-off-ul pentru titlu la egalitate de puncte cu Standard.

0 Comments: